Μυστηριώδης Ακτινοβολία στην Ανταρκτική Προέρχεται από Εξωγήινους;

Μυστηριώδης Ακτινοβολία στην Ανταρκτική Προέρχεται από Εξωγήινους;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Υπάρχει κάτι μυστηριώδες που έρχεται από το παγωμένο έδαφος στην Ανταρκτική και θα μπορούσε να διαλύσει τη φυσική όπως την ξέρουμε.

Μία κεραία της NASA, η λεγόμενη ANITA από τα αρχικά των λέξεων Antarctic Impulsive Transient Antenna, ανακάλυψε για πρώτη φορά το 2017, κοσμικές ακτίνες που ξεχύνονται από την κατεψυγμένη ήπειρο.

Το ANITA σχεδιάστηκε για να κυνηγάει τις κοσμικές ακτίνες από το διάστημα, έτσι, όλοι στην ομάδα των επιστημόνων εξεπλάγησαν και έζησαν ένα παράξενο ενθουσιασμό όταν εντοπίστηκαν από το όργανο, σωματίδια που φαινόταν να εκτοξεύονται από την περιοχή.

Επειδή αυτό δεν έπρεπε να συμβαίνει, οι επιστήμονες άρχισαν να αναρωτιούνται εάν αυτές οι μυστηριώδεις ακτίνες είναι κατασκευασμένες από σωματίδια που δεν είχαν δει ποτέ πριν.

Καθώς ακόμα δεν έχει διακριβωθεί τι ακριβώς συμβαίνει, αρκετοί θεωρητικοί έχουν εκφράσει την άποψη ότι οι κοσμικές ακτίνες που προέρχονται από την παγωμένη ήπειρο μπορεί να είναι πολύ πιο δυσοίωνες.

Κάποιοι πρότειναν – όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις των ανεξήγητων – ότι θα μπορούσε, κάποια μορφή εξωγήινης ζωής ή κατασκευής, να “εκτοξεύει” αυτές τις ακτίνες.

Όμως, επειδή οι θεωρίες που μπορούν να διατυπωθούν είναι πολλές – επιστημονικές και μη – μένει να περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες ύστερα από νεότερα στοιχεία που θα προκύψουν από την Ανταρκτική.

Σχετικά με το ANITA και την περίεργη διαπίστωση διαβάστε εδώ και εδώ

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Are Aliens Really Responsible for the Recent Discovery of Radiation Coming from the Antarctic?

diadrastika.com

loading...