Οι Επτά Λόγοι που το Νερό με Λεμόνι Είναι ένα Υγιεινό ρόφημα!

Οι Επτά Λόγοι που το Νερό με Λεμόνι Είναι ένα Υγιεινό ρόφημα!

Το νερό με λεμόνι, είναι ένας συνδυασμός που έχει πολλές και ευεργετικές δράσεις για τον οργανισμό, ενώ επιπλέον, το καλοκαίρι, αποτελεί ένα δροσιστικό ρόφημα!

Προσοχή όμως στο εξής: Το κιτρικό οξύ που περιέχει το λεμόνι και το οποίο συμβάλλει στην προστασία της ηπατικής λειτουργίας προλαμβάνοντας την οξειδωτική βλάβη, μπορεί να χαλάσει το σμάλτο των δοντιών γι’ αυτό μετά την κατανάλωση του ροφήματος, πρέπει να πίνετε ένα ποτήρι νερό, όπως διαβάζουμε στο pentapostagma.gr

Υποστηρίζεται πως για πιο αποτελεσματική δράση, είναι καλύτερο να καταναλώστε μετά το πρωινό. Αν και γενικότερα δεν έχουν παρατηρηθεί βλάβες από την κατανάλωση νερού με λεμόνι, δεν υπάρχουν αδιάψευστα επιστημονικά στοιχεία ότι συμβάλει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό στα παρακάτω:

Βοηθά στην αλκαλοποίηση των κυττάρων: Το νερό με λεμόνι βοηθά στην αλκαλοποίηση των κυττάρων και στην εξισορρόπηση του pH του οργανισμού. Η αλκαλική διατροφή είναι πλούσια σε λαχανικά, σπόρους, φυτικές ίνες, ξηρούς καρπούς και φυτικά έλαια και έχει παρατηρηθεί ότι συμβάλει στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου, ενισχύει την υγεία των οστών και προστατεύει από σοβαρές ασθένειες όπως είναι ο καρκίνος.

Ενυδατώνει: Η μη επαρκής πρόσληψη υγρών μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα και υπερβολική συγκέντρωση τοξινών στον οργανισμό. Ο φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού, βοηθά το νερό να εισχωρήσει καλύτερα στους ιστούς και στα κύτταρα, να μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών και να απορροφηθεί πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Μειώνει το λίπος στο συκώτι: Ο συνδυασμός βιταμίνης C και ασβεστίου συμβάλει στην μείωση των λιποκυττάρων στο συκώτι με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος σοβαρών παθήσεων του ήπατος και διαβήτη τύπου 2. Είναι χαρακτηριστικό ότι η λιπώδης νόσος του ήπατος προσβάλλει περίπου το 25% του πληθυσμού.

Βελτιώνει την υγεία της επιδερμίδας: Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και μειώνει την ανεξέλεγκτη δράση των ελευθέρων ριζών. Η συχνή κατανάλωσή του, βελτιώνει την υγεία του δέρματος και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που συμβάλλει στη λείανση των ρυτίδων και των γραμμών έκφρασης της επιδερμίδας.

Βοηθά στην απώλεια κιλών: Γερμανοί ερευνητές αναφέρουν ότι η συχνή κατανάλωση νερού με λεμόνι ενισχύει το μεταβολισμό κατά 30% με αποτέλεσμα το σώμα να «καίει» περισσότερο λίπος και να χάνονται πιο εύκολα τα περιττά κιλά.

Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας: Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι το πρωί, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και βελτιώνει την διάθεση. Ο λόγος είναι τα αρνητικά ιόντα που περιέχει το λεμόνι, το οποίο όταν εισέρχεται στην πεπτική οδό δίνει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται το σώμα.

Αποτοξινώνει: Το νερό με λεμόνι συμβάλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, καθώς η συχνή κατανάλωσή του βοηθά το ήπαρ να αποβάλλει πιο εύκολα τις τοξίνες.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

pentapostagma.gr

loading...