Το Νησί των Γιγάντων και οι Ανουνάκι των Σουμερίων

Το Νησί των Γιγάντων και οι Ανουνάκι των Σουμερίων

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σε αυτό το επεισόδιο, της σειράς Ancient Aliens, οι ερευνητές επιστρέφουν με μία “Απαγορευμένη Ιστορία” καθώς οι μύθοι για τους γίγαντες, δεν είναι μία αγαπημένη πραγματικότητα για τους αρχαιολόγους και τους ανθρωπολόγους και την επιστήμη γενικότερα.

Παραμένουν όλα μία πολύχρωμη λαογραφία στην Σαρδηνία. Όμως, σε κάποιο σημείο η εκπομπή ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι Nuragic προέρχονται από τους Σουμέριους και ότι οι γίγαντες είναι οι Anunnaki, τους οποίους ο αφηγητής αναφέρει – ίσως λανθασμένα – ως “φτερωτούς γίγαντες”.

Ο μύθος των Κυκλώπων και η αρχαία ελληνική πεποίθηση, που καταγράφηκε από τον Παυσανία, ότι τα ερείπια της Εποχής του Χαλκού είχαν χτιστεί από τους Κύκλωπες στην Ηρωική Εποχή, επιστρέφει δυναμικά και με σύγχρονα δεδομένα και εκτιμήσεις.

Ακολουθώντας τον σύγχρονο μύθο για τους γίγαντες, η εκπομπή κάνει μία επίσκεψη στους τάφους της Εποχής του Χαλκού στη Σαρδηνία και ο Alberino, ένας ερευνητής, ισχυρίζεται ότι οι τάφοι αυτοί τοποθετήθηκαν στην κορυφή των πραγματικών τάφων των γιγάντων, γι ‘αυτό και οι εκσκαφείς δεν έχουν βρει τα οστά τους.

Ο Γιώργος Τσούκαλος (Giorgio Tsoukalos), ένας ερευνητής με μισή ελληνική καταγωγή, αναρωτιέται αν όλοι οι μύθοι των γιγάντων σε όλο τον κόσμο αναφέρονται στα ίδια όντα. Επισκέπτεται, λοιπόν, την Σαρδηνία και με τη βοήθεια ντόπιων ερευνητών προσπαθεί να λύσει το μυστήριο των μεγαλιθικών κτισμάτων και των “Δρακόσπιτων” που είναι διάσπαρτα στο νησί.

Υπάρχει, άραγε, σύνδεση με τους Ανουνάκι των Σουμερίων; Ποιά μπορεί να είναι η συμμετοχή των Αρχαίων Ελλήνων σε όλα αυτά;

Παρακολουθήστε το βίντεο όπως μας το δίνει το krasodad για να μάθετε περισσότερα:

Ancient Aliens S13E08 ~ Island of the Giants

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

loading...