Πανάρχαιο Ανθρώπινο Αποτύπωμα Αλλάζει Εντελώς την Ιστορία της Αμερικής

[24/06/2019 - 15:58]

Πανάρχαιο Ανθρώπινο Αποτύπωμα Αλλάζει Εντελώς την Ιστορία της Αμερικής

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η ανακάλυψη ενός αποτυπώματος πολλών χιλιάδων χρόνων στη νότια Χιλή, θεωρήθηκε και κατατάχτηκε ως το παλαιότερο ανθρώπινο κατάλοιπο που ανακαλύφθηκε ποτέ στην Αμερική.

Από το 2007, μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Austral de Chile πραγματοποιεί ανασκαφές στην Pilauco, η οποία βρίσκεται σε ένα προάστιο της πόλης της Osorno, περίπου 820 χιλιόμετρα νότια του Σαντιάγο, όπου ανακαλύφθηκε ένα ανθρώπινο αποτύπωμα της ύστερης Πλειστοκαίνου Εποχής. Η Πλειστόκαινος Εποχή, αρχίζει περίπου πριν από 59 εκατομμύρια χρόνια και τελειώνει γύρω στα 10.000 π.Χ.

Πανάρχαιο Ανθρώπινο Αποτύπωμα Αλλάζει Εντελώς την Ιστορία της Αμερικής

Το αποτύπωμα ανακαλύφθηκε κοντά σε ένα σπίτι και μετά από πολλή έρευνα, οι επιστήμονες με επικεφαλής την παλαιοντολόγο Karen Moreno και τον γεωλόγο Mario Pino Που κατάφεραν να είναι σε θέση να προσδιορίσουν ότι το ανθρώπινο αποτύπωμα χρονολογούνται πριν από 15.600 χρόνια.

«Υπάρχουν και άλλα ανθρώπινα ίχνη στην Αμερική, αλλά κανένα δεν έχει χρονολογηθεί τόσο πίσω» δήλωσε ο Pino σε δηλώσεις που δημοσίευσε η εφημερίδα El Austral.

Ένα άλλο αποτύπωμα που είχε βρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο Monte Verde της Χιλής χρονολογήθηκε περίπου 14.600 χρόνια πριν.

Ο Pino, ένας από τους υπεύθυνους της περιοχής Pilauco, από την αρχή των ανασκαφών, δήλωσε ότι το αποτύπωμα είναι ίχνος από έναν άνθρωπο περίπου 70 κιλών και αντιστοιχεί στο είδος ichnospecies Hominipes modernus, που σχετίζονται με το γένος Homo και ειδικότερα με το Homo sapiens.

Το 1986 καταγράφηκαν τα πρώτα λείψανα από διάφορα είδη πανίδας που κατοικούσαν στην περιοχή πάνω από 12.800 χρόνια πριν.

Η μελέτη των επιστημόνων δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Plos One», ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο.

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Este Nuevo Descubrimiento Cambia la Historia de América por Completo

diadrastika.com

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ