Το Παράξενο Φυτό που Δεν Θέλει να το Αγγίζουν ενώ Μαθαίνει και Θυμάται Χωρίς να Διαθέτει Εγκέφαλο!

[20/06/2019 - 15:28]

Το Παράξενο Φυτό που Δεν Θέλει να το Αγγίζουν ενώ Μαθαίνει και Θυμάται Χωρίς να Διαθέτει Εγκέφαλο!

Αυτή τη φορά, το haanity μας ταξιδεύει στα παράξενα της φύσης. Πολλοί από εσάς δεν θα γνωρίζουν γι αυτό το περίεργο φυτό, που μόλις το αγγίξει κάποιος, κλείνει στιγμιαία τα φύλλα του.

Ονομάζεται “Ντροπαλή Μιμόζα” ή “Μη μου άπτου” (Mimosa Pudica) και όπως θα διαπιστώσετε στο βίντεο, αντιδρά αμέσως στο άγγιγμα.

Το παράξενο φυτό που κατάγεται από τη Βραζιλία, την Ινδία και το Εκουαδόρ διατηρεί μία ευαισθησία σε κάθε άγγιγμα οπότε, οι μίσχοι λυγίζουν και δείχνουν σαν να λιποθυμούν στο έδαφος.

Σύμφωνα με ερευνητές το φυτό δεν φαίνεται να ενοχλείται όταν το αγγίζει νερό, καθώς όπως φάνηκε αυτό δεν αποτελεί απειλεί για την διαβίωσή του.

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας σε συνεργασία με τον καθηγητή Στέφανο Μανκούζο του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας ανακάλυψαν ότι αυτές οι κινήσεις του φυτού δεν είναι απλώς ανακλαστικές.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευση στο επιστημονικό έντυπο «Oecologia», τα Mimosa pudica μαθαίνουν πολύ γρήγορα και θυμούνται, χωρίς όμως να διαθέτουν εγκέφαλο.

Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ακόμα για το ποιος είναι μηχανισμός που κάνει το Mimosa pudica να μαθαίνει και να θυμάται, αλλά πιθανολογούν ότι βασίζεται στο ασβέστιο εντός των κυττάρων του φυτού, μία διαδικασία που η λειτουργία του προσομοιάζει με εκείνη της μνήμης των ζώων.

Όπως και να έχει, δείτε τι παθαίνει το φυτό μόλις το αγγίξουν στο βίντεο από το κανάλι haanity του Youtube:

Το περίεργο φυτό που δεν θέλει να το αγγίζουν – Μη μου άπτου – Mimosa Pudica

με πληροφορίες από το news247.gr

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ