Τα Πετρογλυφικά 8.000 ετών που Βρέθηκαν στον Μεγαλύτερο Κρατήρα του Κόσμου

[16/06/2019 - 17:28]

Τα Πετρογλυφικά 8.000 ετών που Βρέθηκαν στον Μεγαλύτερο Κρατήρα του Κόσμου

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η δομή Vredefort στη Νότια Αφρική είναι ο μεγαλύτερος και, ταυτόχρονα, ο δεύτερος παλαιότερος κρατήρας μετεωριτών στην Γη, με 190 μίλια πλάτος. Δημιουργήθηκε από έναν αστεροειδή πλάτους 10 μιλίων που έπληξε τη Γη περίπου 2 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, ο μετεωρίτης θα θα πρέπει να είχε ταχύτητα γύρω στα 43,500 μίλια την ώρα, όταν χτύπησε τη Γη. Αν και στις μέρες μας ο κρατήρας έχει διαβρωθεί πολύ με το πέρασμα των αιώνων, μπορείτε ακόμα να δείτε τη μορφή του κρατήρα από δορυφορικές εικόνες.

Είναι μεγαλύτερος από το Chicxulub στο Μεξικό που, λέγεται, ότι ήταν υπεύθυνο για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια πριν και σήμερα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, λόγω του γεωλογικού ενδιαφέροντος.

Όμως, πρόσφατα ο κρατήρας έγινε, επίσης, και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος επειδή, ενώ οι γεωλόγοι εργάζονταν στην περιοχή, “σκόνταψαν” μπροστά σε μια σειρά αρχαίων χαρακτικών γνωστών και ως πετρογλυφικά. Πρόκειται για ευρήματα που θα βοηθήσουν τους ειδικούς να μάθουν για τον αρχαίο ανθρώπινο πολιτισμό στη Νότια Αφρική.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να τα δείτε και να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις εκπληκτικές ανακαλύψεις:

8,000-Year-Old Petroglyphs Found Inside the World’s Largest Meteorite Crater | Ancient Architects

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ