Αν ο Πλανήτης Άρης Είχε Ζωή πριν 4 δισ. χρόνια, Τότε Εξακολουθεί να Έχει Αλλά είναι Κρυμμένη, υποστηρίζει επιστήμονας

Αν ο Πλανήτης Άρης Είχε Ζωή πριν 4 δισ. χρόνια, Τότε Εξακολουθεί να Έχει Αλλά είναι Κρυμμένη, υποστηρίζει επιστήμονας

Υπάρχει ζωή ή δεν υπάρχει στον πλανήτη Άρη; Επιστημονικές θεωρίες αλληλοσυγκρούονται μεταξύ τους και όλες μαζί έρχονται σε αντιπαράθεση με διάφορες θεωρίες συνωμοσίες οι οποίες με διάφορους τρόπους “βλέπουν” ίχνη ζωής που άφησαν νοήμονα όντα στον λεγόμενο “Κόκκινο Πλανήτη και παρατηρούνται, κυρίως, από τις φωτογραφίες που στέλνουν ειδικά πολυδάπανα ρομποτικά οχήματα για την εξερεύνηση του Άρη, αλλά και την μετέπειτα οργάνωση για τη δημιουργία αποικίας εκεί.

Ωστόσο, ένας σοβαρός επιστήμονας, σε διάλεξη που πραγματοποίησε στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ, υποστήριξε πως «αν θεωρούμε δεδομένο ότι υπήρξε ζωή πριν από 4 δισ. χρόνια, τότε υπάρχει ζωή, αλλά είναι καλά κρυμμένη», όπως αναφέρεται στο protothema.gr

Ο πλανήτης Άρης «είναι ένα μεγάλο μέρος και ως εκ τούτου, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα μυστικά του. Εφόσον υπήρχε νερό, υπήρχε ζωή και εφόσον υπήρχε ζωή, εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά δεν τη βλέπουμε», είπε ο Δρ. Michael Finney, ερευνητής και συνιδρυτής στο The Genome Partnership.

«Τίποτα δεν έχει συμβεί στον Άρη που θα είχε εξαλείψει τη ζωή. Έτσι, εάν υπήρχε ζωή στον Άρη, μπορεί να έχει μετακινηθεί, ίσως να έχει κρυφτεί, αλλά πιθανότατα είναι εκεί ακόμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το γεγονός πως οι ειδικοί επιστήμονες, βάσει των μηχανημάτων που εξερευνούν καθώς και τα διάφορα στοιχεία που συλλέγουν από διάφορες διερευνητικές τεχνολογικές πηγές, γνωρίζουν ότι οι αναλύσεις δείχνουν αρκετούς πάγους στις πολικές περιοχές του τότε, ενδεχομένως, αυτό να υπονοεί και την ύπαρξη υγρού νερού.

Καθώς οι μικροοργανισμοί έχουν τη δυνατότητα να αντέχουν σε πολύ ακραίες θερμοκρασίες αλλά και σε μεγάλες ελλείψεις νερού και σε ξηρασίες, όπως έχει αποδειχτεί στην Γη, η ανακάλυψή τους από μελλοντικές αποστολές θα αποδειχθεί κομβικό σημείο για σχετικές αποδείξεις περί ζωής αλλά και για την υλοποίηση ή όχι – ή κάτω από ποιες συνθήκες – των σχεδίων για την ίδρυση αποικίας στον Άρη, καθώς θα γίνει γνωστό αν και με ποιό τρόπο κάποια μικρόβια μπορούν να προσβάλλουν τον ανθρώπινο οργανισμό και το ανοσοποιητικό του σύστημα.

diadrastika.com

loading...