Πως να Συσφίξετε το Χαλαρό Δέρμα με Φυσικό Τρόπο ενώ Χάνετε Βάρος

[17/06/2019 - 10:03]

Πως να Συσφίξετε το Χαλαρό Δέρμα με Φυσικό Τρόπο ενώ Χάνετε Βάρος

Το χαλαρό δέρμα είναι συχνά μια παρενέργεια της σημαντικής απώλειας βάρους και μπορεί συχνά να είναι απογοητευτικό. Ενώ το δέρμα δεν μπορεί ποτέ να επανέλθει στην αρχική του ελαστικότητα χωρίς χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι να συσφίξετε, να τονώσετε και να  βελτιώσετε την ελαστικότητα του χαλαρού δέρματος.

Μια ισορροπημένη διατροφή, η καθημερινή άσκηση και μια ενυδατική κρέμα μπορούν να συμβάλλουν στη σύσφιξη του δέρματος με την πάροδο του χρόνου. Το σημαντικό είναι να είστε υπομονετικοί, καθώς θα χρειαστεί χρόνος για να προσαρμοστεί το δέρμα σας στον μικρότερο όγκο του σώματός σας.

Το σακουλιασμένο δέρμα μετά την απώλεια βάρους είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο για το οποίο δε θα έπρεπε να ντρεπόμαστε. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και χρειάζεται τόση αγάπη και φροντίδα όση και το υπόλοιπο σώμα. Το δέρμα είναι εξαιρετικά ελαστικό ώστε να μπορεί να τεντώνεται με το σώμα μας καθώς μεγαλώνουμε.

Ως εκ τούτου, είναι λογικό ότι αμέσως μετά από μια μεγάλη και απότομη απώλεια βάρους, υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει κάποια χαλάρωση του δέρματος.

Τα πιο συνηθισμένα σημεία για χαλαρό δέρμα μετά την απώλεια βάρους είναι το κάτω μέρος των μπράτσων, η κοιλιά και η περιοχή κάτω από το πηγούνι. Ενώ αυτό το χαλαρό δέρμα μπορεί να είναι ενοχλητικό, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το δέρμα σας είναι σε θέση να αλλάξει το σχήμα του και να σφίξει. Χρειάζεται λίγο χρόνο.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στο πόσο καλά το δέρμα σας μπορεί να επανέλθει μετά την απώλεια βάρους. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ένα ιστορικό καπνίσματος, την ηλικία σας, το βάρος που χάσατε και πόσο γρήγορα και τη γενετική. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είστε σε θέση να συσφίξετε το δέρμα σας, απλά ότι μπορεί να σας πάρει περισσότερο χρόνο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε τα οποία είναι φυσικά για να συσφίξετε το χαλαρό δέρμα και να διατηρήσετε τη συνολική υγεία του δέρματός σας.

1. Μειώστε την ταχύτητα απώλειας βάρους.

Η ταχύτητα με την οποία χάνεται το βάρος είναι ένας βασικός παράγοντας για το πόσο καλά προσαρμόζεται το δέρμα στο νέο μικρότερό σας μέγεθος. Με την επιβράδυνση της ταχύτητας με την οποία χάνετε βάρος, το δέρμα σας ρυθμίζει πιο εύκολα τα επίπεδα ελαστικότητάς τουώστε να ταιριάζει την πιο αδύνατη φιγούρα σας.

2. Χτίστε περισσότερη μυϊκή μάζα μέσω της προπόνησης δύναμης.

Παρόμοια με την επιβράδυνση της απώλειας βάρους, η οικοδόμηση περισσότερων μυϊκού ιστού βοηθά στην υποστήριξη της ανάπτυξης ελαστικότητας του δέρματός σας. Μειώνοντας την ποσότητα αερόβιας και αυξάνοντας την προπόνηση με βάρη δημιουργείτε περισσότερο μυϊκό ιστό.

3.Κόψτε το κάπνισμα.

Το κάπνισμα δεν είναι μόνο κακό για τη γενική υγεία αλλά επιταχύνει τη γήρανση του δέρματός σας. Αυτό γίνεται με τη μείωση της βιταμίνης Α και της υγρασίας του δέρματος σας. Το κάπνισμα καταστρέφει επίσης την ελαστικότητα του δέρματος και είναι επιζήμιο για την υφή και τη φωτεινότητα του δέρματός σας. Ωστόσο, η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να αναζωογονήσει το δέρμα.

Σύμφωνα με μελέτη της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Δερματολογίας, οι καπνιστές άνω των εννέα ετών μπορεί να παρατηρήσουν σημαντική μείωση της ηλικίας του δέρματός τους μέσα σε εννέα μήνες από την διακοπή.

4. Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή.

Μαζί με την διακοπή του καπνίσματος και την αλλαγή των προπονήσεων σας, η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής είναι κρίσιμη. Τα σώματά μας απαιτούν ορισμένα θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσουν το σώμα μας υγιές, αλλά ορισμένα τρόφιμα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για το δέρμα μας.

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες A, C και E έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη βελτίωση της ελαστικότητας και της στεγανότητας του δέρματος. Η βιταμίνη C είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη σύσφιξη του δέρματος.

Το σώμα χρησιμοποιεί βιταμίνη C για να βοηθήσει στη δημιουργία κολλαγόνου, το οποίο γεμίζει το δέρμα και βοηθά να του δοθεί σφιγιλότητα. Τα τρόφιμα που είναι υψηλά σε όλες αυτές τις βιταμίνες περιλαμβάνουν εσπεριδοειδή και σκούρα πράσινα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Επίσης, η αύξηση της ημερήσιας πρόσληψης άπαχης πρωτεΐνης θα βοηθήσει σημαντικά στη παραγωγή κολλαγόνου. Επιπλέον, συμβάλει στην αποκατάσταση των ελαστικών ινών πρωτεΐνης του δέρματος.

5. Μείνετε ενυδατωμένοι.

Τα σώματά μας αποτελούνται από περίπου 75% νερό. Γι ‘αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμείνουμε ενυδατωμένοι, τόσο μέσα όσο και έξω. Είναι σημαντικό να πίνουμε περίπου 3 λίτρα νερού καθημερινά. Αυτό θα κρατήσει το σώμα μας πλήρως ενυδατωμένο.

Επίσης, η χρήση εντατικής ημερήσιας ενυδατικής κρέμας που περιλαμβάνει βιταμίνη Ε ή κολλαγόνο θα διατηρήσει την ενυδάτωση του δέρματος. Θα ενθαρρύνει την σύσφιξη του δέρματός σας λόγω της υγρασίας που χρειάζεται το δέρμα σας για να επιδιορθωθεί και να ενισχυθεί.

6. Σκεφτείτε την πρόσληψη συμπληρωμάτων.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου στο σώμα βοηθά στη σύσφιξη και σταθεροποίηση του δέρματος μέσω βελτιωμένης ελαστικότητας. Η αύξηση της ημερήσιας πρόσληψης ζελατίνης, ελαίου ελαιοκράμβης και κολλαγόνου έχει αποδειχθεί σε πολλές μελέτες ότι  βοηθάει στη βελτίωση της ελαστικότητας και στη σύσφιξη του δέρματος.

7. Να είστε υπομονετικοί!

Ακριβώς όπως χρειάζεται χρόνος για να χάσετε το βάρος, χρειάζεται χρόνος για να σφίξετε τους μύς ή το χαλαρό δέρμα. Οι παραπάνω συμβουλες μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να βελτιώσει την υφή και τον τόνο με μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά, δυστυχώς, δεν θα συμβεί εν μία νυκτί. Επομένως, να είστε υπομονετικοί και να αφιερώσετε χρόνο για να απολαύσετε το νέο σας σώμα!

Τελευταίες σκέψεις

Είναι απολύτως εφικτό να συσφίξετε με φυσικό τρόπο το δέρμα που έχει υποστεί χαλάρωση μετά από απώλεια βάρους. Θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή, αλλά μπορείτε να το κάνετε. Με την αλλαγή ορισμένων παραγόντων στη ζωή σας, μπορείτε να στηρίξετε το δέρμα σας, βελτιώνοντας την ελαστικότητα και τη συνολική σφιγιλότητα με την πάροδο του χρόνου. Το σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι να αγαπάτε το δέρμα σας και να απολαμβάνετε το σώμα σας για όλα αυτά που είναι.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

naturalsoul.gr

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ