Τι Φοβάται η NASA από τις Πληροφορίες που Έκλεβαν Χάκερς στην Έρευνα του Curiosity στον Άρη, ότι θα Αποκαλυφθεί;

[25/06/2019 - 10:58]

Τι Φοβάται η NASA από τις Πληροφορίες που Έκλεβαν Χάκερς στην Έρευνα του Curiosity στον Άρη, ότι θα Αποκαλυφθεί;

Κατά καιρούς, ακούμε πως διάφοροι χάκερς κατάφεραν να έχουν πρόσβαση σε υπεραπόρρητα στοιχεία διαφόρων μυστικών υπηρεσιών και οργανισμών.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο ψηφιακός κόσμος δεν παρέχει καμία διασφάλιση. Αν κάποιος βάλει σκοπό να παραβιάσει δεδομένα, μπορεί να το κάνει, όποια και αν είναι η «ασπίδα προστασίας». Αυτό αποδείχθηκε και στην περίπτωση της NASA, στο σύστημα της οποίας εισέβαλαν χάκερς, «τραβώντας» επί έναν χρόνο τις πληροφορίες που έστελνε το Curiosity για την έρευνά του στον Άρη!

Μάλιστα, ένας πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Gary McKinnon είναι, ίσως, ο πιο διάσημος «χάκερ» των εποχών, σε ό,τι αφορά τα UFOs και τους εξωγήινους, καθώς συνελήφθη το 2002 και για δέκα χρόνια κινδύνευε να να εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Με βάση τα στοιχεία που υπέκλεψε ο Gary McKinnon, ισχυρίστηκε ότι βρήκε μία απόδειξη ενός μυστικού διαστημικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών σε «μη-επίγειους αξιωματικούς», όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής Metro, αλλά και μεταφορές από σκάφη σε σκάφη που όμως δεν ανήκουν στον αμερικανικό στρατιωτικό κατάλογο.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας, λοιπόν, ότι αν η κορυφαία τεχνολογικά εταιρεία, με τη διαβάθμιση μάλιστα της NASA, αδυνατεί όχι απλώς να ανακόψει, αλλά ακόμα και να αντιληφθεί επί έναν χρόνο, την εισβολή χάκερ στο σύστημά της, τότε η έννοια της ψηφιακής προστασίας μπορεί να συζητείται μόνο σε θεωρητική βάση, σύμφωνα με το pronews.gr

Ειδική ομάδα που ερεύνησε τα αρχεία της NASA, ανακάλυψε τον Απρίλιο του 2018 ότι ένα δίκτυο χάκερ είχε εισβάλει στην τράπεζα δεδομένων της Διαστημικής Υπηρεσίας και είχε αφαιρέσει τουλάχιστον 500 megabytes data, που αφορούσαν την αποστολή του Curiosity στον Άρη.

Η έλλειψη προγραμμάτων ασφαλείας είναι ένα θέμα που έχει επισημανθεί στη NASA, καθώς τα τελευταία 10 χρόνια έχει παρατηρηθεί πολλάκις το φαινόμενο εισβολής χάκερ στα συστήματα. Την τελευταία φορά, ωστόσο, η Διαστημική Υπηρεσία αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία μέρους του συστήματος, καθώς εγκυμονούσε ο κίνδυνος οι χάκερ να εισβάλουν σε λειτουργικά συστήματα, ενεργοποιώντας ή κατευθύνοντας ακόμη και ρομπότ που βρίσκονται σε αποστολή ή την προώθηση κακόβουλων μηνυμάτων που θα κατέστρεφαν τα πάντα.

Πέρα, λοιπόν, από τη δυνατότητα χειρισμού απομακρυσμένων ρομποτικών μηχανημάτων ή ακόμα και την κατοχή πλήρη ελέγχου σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, τι άλλα ανακάλυψαν οι χάκερς μέσα στα 500 megabytes data, που αφορούσαν την αποστολή του Curiosity στον Άρη; Υπήρχε κάτι εκεί που δεν ήθελε η NASA να μάθουμε;

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ