ΥπερΣτρατιώτες μέσω Ειδικής Διατροφής Σχεδιάζει το Πεντάγωνο

[12/06/2019 - 10:00]

ΥπερΣτρατιώτες μέσω Ειδικής Διατροφής Σχεδιάζει το Πεντάγωνο

Τελικά, πολλά πράγματα που έχουμε δει ταινίες επιστημονικής φαντασίας έρχονται να γίνουν ή εξετάζονται γίνουν μέρος μίας αληθινής πραγματικότητας. Τι σχεδιάζεται;

Στρατιώτες με υπερδυνάμεις θέλουν στο αμερικανικό Πεντάγωνο και υπολογίζουν πως μπορούν να τους «φτιάξουν» με ειδική διατροφή και φαρμακευτική αγωγή

Φονικούς στρατιώτες με τη βοήθεια της αμφιλεγόμενης «δίαιτας κέτο» θέλει να δημιουργήσει το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Keto diet: Γιατί Δεν Πρέπει να Ακολουθήσεις την Πιο Δημοφιλή Δίαιτα του Hollywood

Επιστρατεύοντας την κετογονική διατροφή που μειώνει την όρεξη, την αρτηριακή πίεση και την ινσουλίνη, έχοντας όμως στον οργανισμό και σοβαρές παρενέργειες, κορυφαίοι αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού θεωρούν ότι μπορεί να έχει δυνητικά οφέλη στο στράτευμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Times», οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν ο ανθρώπινος οργανισμός είναι σε φάση κέτωσης, οι στρατιώτες μπορεί να μένουν κάτω από το νερό περισσότερη ώρα, όπως διαβάζουμε στο pentapostagma.gr

Δηλαδή η διατροφική δίαιτα που αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνες, μπορεί να έχει δυνητικά οφέλη για τους στρατιώτες- δύτες.

Όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα, οι στρατιωτικοί ερευνητές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τον τρόπο με τον οποίο η διατροφή αυτή και ορισμένα φάρμακα μπορούν να ενισχύσουν την απόδοση ανδρών και γυναικών εν ώρα μάχης.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της αμερικανικής άμυνας υποστηρίζουν ότι εγείρονται νομικά θέματα όταν θα πρέπει να υπαγορεύεται σε στρατιώτες, ναυτικούς και πεζοναύτες τι πρέπει και τι δεν θα πρέπει να τρώνε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κετογονική διατροφή είναι πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες, πλούσια σε καλό λίπος, μέτρια σε πρωτεΐνη. Αρχικά είχε σχεδιαστεί το 1920 για επιληπτικούς ασθενείς.

Με την αποφυγή υδατανθράκων ο οργανισμός εισέρχεται σε φάση «κέτωσης». Πρόκειται για μία φυσιολογική κατάσταση του μεταβολισμού κατά την οποία ο οργανισμός καίει λίπος για καύσιμο αντί για γλυκόζη (υδατάνθρακες).

Στην κετογονική δίαιτα βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό είναι τα λιπαρά και όχι οι υδατάνθρακες. Μέχρι να προσαρμοστεί στο νέο διατροφικό πρόγραμμα, ο οργανισμός μπορεί να εμφανίσει για ημέρες ή και εβδομάδες, κόπωση, πνευματική σύγχυση, μυικές κράμπες, διάρροια.

Στην κετογονική δίαιτα ο άνθρωπος καταναλώνει κρέας, ψάρι ή άλλα θαλασσινά, αβγά, μη αμυλούχα λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους, αβοκάντο, βούτυρο γκι, χοιρινό λίπος και γαλακτοκομικά προϊόντα πλήρη σε λιπαρά.

loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ