Η Χαμένη Ηπειρος Terra Australis με τα Κυκλώπεια Τείχη

[19/07/2019 - 10:09]

Η Χαμένη Ηπειρος Terra Australis με τα Κυκλώπεια Τείχη

Το 1930, μια αμερικανική επιστημονική αποστολή με επικεφαλής τον πολυπράγμονα Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, Eldridge R. Johnson, μετέβη στην Ωκεανία, προκειμένου να εξακριβώσει τα όρια και την έκταση της χαμένης εκείνης ηπείρου, την πολυθρύλητη Terra Australis, η οποία βρίσκεται πλέον καταποντισμένη κάτω από την επιφάνεια των υδάτων.

Σύμφωνα με τους γεωλόγους, η έκταση της χαμένης αυτής ηπείρου ξεπερνούσε τα 5.000 μίλια πλάτος, το οποίο είναι το διπλάσιο από εκείνο της Βορείου Αμερικής.

Μάλιστα, στα νησιά της Ωκεανίας, που θεωρούνται τα εναπομείναντα λείψανα της καταβυθισμένης υπερηπείρου, υπάρχουν ακόμη αρκετά κυκλώπεια τείχη και πανάρχαιες οδοί στρωμένες με λίθους, που καταλήγουν μέσα στη θάλασσα και μαρτυρούν έναν παρελθοντικό ακμάζοντα πολιτισμό.

Κατά τους ισχυρισμούς των επιστημόνων, η χαμένη ήπειρος Terra Australis ήταν πυκνοκατοικημένη και ο αιφνίδιος καταποντισμός της στοίχισε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και παρέσυρε στον βυθό του ωκεανού έναν πολιτισμό παντελώς άγνωστο!

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 09/04/1930…

Η χαμένη ήπειρος Terra Australis…

strangepress

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ