Διώξτε Άγχος, Φόβο, Θυμό και Στεναχώρια με μία Αρχαία Ιαπωνική Μέθοδο

Διώξτε Άγχος, Φόβο, Θυμό και Στεναχώρια με μία Αρχαία Ιαπωνική Μέθοδο

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

To άγχος, γενικά, κατακλύζει τη ζωή μας και την καθοδηγεί, όσο κι αν δεν το καταλαβαίνουμε. Λειτουργεί υπόγεια και ύπουλα, με βάση τον τρόπο ζωής που κάνουμε και, κυρίως με την πίεση που δεχόμαστε στον εργασιακό μας χώρο ή στις υπόλοπες σχέσεις που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας.

Αν και λίγο άγχος είναι φυσιολογικό και δεν βλάπτει ενώ μερικές φορές είναι αναγκαίο, η υπερβολή έχει επιπτώσεις στην υγεία μας και, φυσικά, στην προσωπική μας ζωή.

Υπάρχει όμως, μία αρχαία ιαπωνική τεχνική για αυτοβελτίωση που υπόσχεται χαλάρωση του άγχους, έως και μείωση στα φυσιολογικά επίπεδα. Είναι πολύ εύκολο να την κάνετε οπουδήποτε, στο σπίτι ή στην δουλειά, μόλις νιώσετε ότι κάτι πάει να σας αγχώσει.

Στον δυτικό κόσμο, τέτοιου είδους τεχνικές θεωρούνται ψευδοεπιστήμες χωρίς καμία υπόσταση. Παράλληλα, όμως, όσοι τις έχουν δοκιμάσει, υποστηρίζουν ότι έχουν δει βελτίωση. Δεν έχετε, λοιπόν, παρά να δοκιμάστε.

Για να εξασφαλίσετε την επιτυχία του αποτελέσματος θα πρέπει να πρώτα να δείτε τι αντιπροσωπεύει το κάθε δάχτυλο του χεριού:

Αντίχειρας: Έχει να κάνει με συναισθήματα στεναχώριας και έγνοιας

Δείκτης: Σχετίζεται άμεσα με τον φόβο μας

Μέσος: Εκεί κρύβεται ο θυμός, η οργή, η δυσαρέσκεια

Παράμεσος: Η θλίψη, η λύπη, η κατήφια ελέγχονται από αυτό το δάχτυλο

Μικρό δάχτυλο: Στο μικρό μας δαχτυλάκι είναι το μεγάλο μυστικό της αυτοεκτίμησης, της αυτοπεποίθησης αλλά και της αισιοδοξίας.

Τώρα, πως λειτουργεί το όλο θέμα; Αν για παράδειγμα θέλετε να διώξετε το άγχος σας, πιάστε το δάχτυλο που αντιστοιχεί, τον αντίχειρα, με όλα τα δάχτυλα του άλλου χεριού σαν να θέλετε να κρατηθείτε από ένα κλαδί – δηλαδή, τυλίγετε όλα τα δάχτυλα μαζί και τον αντίχειρα γύρω από το δάχτυλο που σας ενδιαφέρει..

Δεν προσθέτετε δύναμη, δεν σφίγγετε, απλά κρατάτε το δάχτυλο για ένα έως δύο λεπτά. Όταν νιώσετε ότι υπάρχει ένας παλμός, σημαίνει ότι αυτό που κάνετε αρχίζει να έχει ένα αποτέλεσμα.

Ένα ακόμα μυστικό κρύβεται στο κέντρο της παλάμης, καθώς αν το πιέσετε με τον αντίχειρα του άλλου χεριού για περίπου ένα λεπτό, θα νιώσετε μία ηρεμία στο μυαλό σας.

Συστήνεται να εφαρμόζετε την τεχνική που σας ενδιαφέρει καθημερινά, μέχρι να αποκατασταθεί η ισορροπία και η αρμονία μέσα σας.

diadrastika.com

loading...