Πώς θα Έχετε Ήδη Επίπεδη Κοιλιά όταν θα Βγείτε στην Παραλία

[02/07/2019 - 12:00]

Πώς θα Έχετε Ήδη Επίπεδη Κοιλιά όταν θα Βγείτε στην Παραλία

ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ 

Εάν η φουσκωμένη σας κοιλιά μειώνει την εμπιστοσύνη που νιώθετε για το σώμα σας, μην απελπίζεστε. Ο λόγος που έχετε πρησμένη κοιλιά δεν είναι το λίπος, αλλά οι κατακρατήσεις που κάνετε και το πεπτικό σας σύστημα, που αν λειτουργήσει και πάλι σωστά θα φορέσετε ξανά το στενό σας παντελόνι.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να ξεπρηστείτε και να αποκτήσετε και πάλι τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

Προσθέσετε φυτικές ίνες. Η δυσκοιλιότητα διαστέλλει τη κοιλιά σας, με αποτέλεσμα να φαίνεται πρησμένη. Για να απαλλαγείτε από αυτό, αρχίστε το πρωινό σας με ένα μπολ δημητριακά, που θα σας παρέχουν φυτικές ίνες. Με βάση μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο για τα δημητριακά πρωινού, οι ερευνητές υποστηρίζουν, ότι η κατανάλωση δύο είδη ινών ταυτόχρονα είναι πιο αποτελεσματική.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες είχαν καλύτερη πέψη, όταν κατανάλωναν δημητριακά που είχαν τόσο αδιάλυτες φυτικές ίνες (από πίτουρο) όσο και διαλυτές (από ψύλλιο). Οι δύο τύποι ινών δουλεύουν καλύτερα μαζί, γιατί επιταχύνουν την αποβολή των τροφίμων. Και πιο είναι το αποτέλεσμα; Μια επίπεδη κοιλιά και μια αίσθηση ότι έχετε ξεφουσκώσει.

Βγάλτε το νάτριο από τη διατροφή σας. Το αλάτι προκαλεί κατακρατήσεις, άρα και μια φουσκωμένη κοιλιά. Οι περισσότεροι από εμάς τρώμε το διπλάσιο νάτριο από αυτό που θα έπρεπε.

Σύμφωνα με το Centers for Disease Control and Prevention (CDC) η συνιστώμενη ποσότητα νατρίου είναι 1.500 mg την ημέρα, ενώ ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει  3.400 mg.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνετε, αν επιθυμείτε μια επίπεδη κοιλιά, είναι να σταματήσετε να βάζετε αλάτι στο φαγητό και να διαλέγετε τροφές που δεν περιέχουν πολύ νάτριο.

Προσθέστε κάλιο στη διατροφή σας. Και γιατί να το κάνετε αυτό; Διότι το κάλιο σας βοηθάει να απαλλαγείτε από τις κατακρατήσεις.  Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να τρώτε καθημερινά τροφές πλούσιες από αυτό το ορυκτό, όπως είναι οι μπανάνες, το σπανάκι, οι πατάτες.

Να θυμάστε ότι το φαγητό είναι μια ασφαλής πηγή καλίου, ενώ τα συμπληρώματα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον καρδιακό ρυθμό, ακόμα και καρδιακή προσβολή, ειδικά σε άτομα με νεφρικά ή καρδιακά προβλήματα.

Πηγαίνετε λίγο πιο μακριά.  Δυστυχώς για να πετύχετε κάτι χρειάζεται κόπο. Όταν πρέπει να χάσετε περιττό βάρος πρέπει να προσπαθείτε περισσότερο από τις υπόλοιπες ημέρες που απλά κάνετε την γυμναστική σας ως ρουτίνα.

Υπολογίστε ότι 5 λεπτά παραπάνω τρεξίματος καίνε περίπου 45 θερμίδες. Όταν θέλετε να χάσετε πάχος στην κοιλιά, σκοπός σας είναι να κάψετε όσες περισσότερες θερμίδες μπορείτε.

Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ. Μπορεί ένα ποτηράκι με το γεύμα να σας χαλαρώνει, όμως το αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, μια ορμόνη που συμβάλει στην αποθήκευση του λίπους στην κοιλιά σας.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

jenny.gr

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ