Για την Εξερεύνηση Μαύρης Τρύπας Κατασκευάζουν Ειδικό Σκάφος οι SpaceX και NASA

[09/07/2019 - 12:10]

Για την Εξερεύνηση Μαύρης Τρύπας Κατασκευάζουν Ειδικό Σκάφος οι SpaceX και NASA

Ένα τεράστιο άλμα στα ανεξήγητα του Διαστήματος θα επιχειρήσει πολύ σύντομα η ανθρωπότητα, μέσω της NASA και της SpaceX, καθώς, λίγες εβδομάδες μετά την ιστορική εικόνα που παρουσίασαν οι επιστήμονες από μία Μαύρη Τρύπα, καταρτίζεται σχέδιο για εξερεύνησή τους αλλά και την εξερεύνηση ενός άστρου νετρονίων.

Η SpaceX και η NASA υπέγραψαν νέο συμβόλαιο για την κατασκευή ενός σκάφους που θα είναι σε θέση να εξερευνήσει μία Μαύρη Τρύπα και ένας άστρο νετρονίων, καθώς και νεφελώματα στο Διάστημα, τα οποία μπορούν να εξελιχθούν σε μία αστείρευτη πηγή πληροφοριών για το σκοτεινό Διάστημα, το οποίο μας έχει φανερώσει ελάχιστα από τα μυστικά του, όπως διαβάζουμε στο pronews.gr

Η αποστολή θα βοηθήσει τους επιστήμονες στη μελέτη των μαγνητών (ένας ειδικός τύπος αστέρα νετρονίων με ιδιαίτερα ισχυρά μαγνητικά πεδία), των μαύρων τρυπών και των «νεφελωμάτων του Pulsar Wind», τα οποία είναι νεφελώματα που βρίσκονται μέσα στα υπολείμματα μίας σουπερνόβα.

Το συνολικό κόστος της σύμβασης είναι περίπου 50,3 εκατομμύρια δολάρια. Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με τρέχοντα σχέδια, ξεκινώντας από την LC-39A στο διαστημικό κέντρο Kennedy της Φλόριντα.

«Είναι μεγάλη τιμή για τη SpaceX το γεγονός ότι η NASA συνεχίζει να εμπιστεύεται τα οχήματα εκτόξευσης της εταιρείας μας για να πραγματοποιήσει σημαντικές επιστημονικές αποστολές», δήλωσε ο πρόεδρος της SpaceX και ο COO Gwynne Shotwell. «Το IXPE θα είναι η έκτη συμβαλλόμενη αποστολή της SpaceX στο πλαίσιο του LSP της NASA, δύο από τα οποία ξεκίνησαν με επιτυχία το 2016 και το 2018, αυξάνοντας τις επιστημονικές δυνατότητες παρατήρησης του οργανισμού», πρόσθεσε

Αυτό είναι μόνο ένα από μια σειρά από επερχόμενες εκτόξευσεις της SpaceX που έχει αναλάβει να εκτελέσει για τη NASA, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών αποστολών που εκτελεί τακτικά για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

pronews.gr

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ