Τα Φαντάσματα Έχουν Σώμα από Αιθέρα, ισχυριζόταν Άγγλος επιστήμονας

Τα Φαντάσματα Έχουν Σώμα από Αιθέρα, ισχυριζόταν Άγγλος επιστήμονας

Ο Sir Oliver Lodge, ο σπουδαίος αυτός Άγγλος επιστήμονας και εφευρέτης, αλλά και φανατικός πνευματιστής, ο οποίος μάλιστα είχε επισκεφτεί και την Αθήνα κατά το έτος 1930, ανέπτυξε μια καινούρια θεωρία για τα πνεύματα.

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, τα πνεύματα δεν είναι άυλα, αλλά έχουν σώμα. Το σώμα τους, όμως, αποτελείται από διαφορετική ύλη και συγκεκριμένα, από αιθέρα.

Ο Sir Oliver Lodge πρόσθετε πως οι νεκροί δεν παύουν ποτέ να ενδιαφέρονται για τους ζωντανούς και πως το ενδιαφέρον τους είναι μεγαλύτερο για τα πρόσωπα που αγαπούσαν περισσότερο και ο θάνατος τους χώρισε βίαια και απότομα.

Μάλιστα, η Jean Elizabeth Leckie, η χήρα του διάσημου συγγραφέα και πρωτεργάτη του πνευματισμού Sir Arthur Conan Doyle, ο οποίος άφησε τα εγκόσμια στις 7 Ιουλίου του 1930, επιβεβαίωνε τους ισχυρισμούς του Άγγλου επιστήμονα.

Η επίσης πνευματίστρια Jean, λοιπόν, σημείωνε με νόημα πως τον τελευταίο καιρό το φάντασμα του νεκρού συζύγου της περιφερόταν στη θαλπωρή του σπιτιού τους, όπως είχε εξακριβώσει με τη βοήθεια ενός μέντιουμ.

Τα φαντάσματα έχουν άραγε σώμα από αιθέρα; Κανείς δεν μπορούσε να το απαντήσει με βεβαιότητα, αν και πολλοί επιστήμονες και πνευματιστές δήλωναν σίγουροι, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του 1930.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 18/03/1933…

Τα φαντάσματα έχουν άραγε σώμα από αιθέρα;

strangepress

loading...