Κάποτε οι Θεοί Ήρθαν στη Γη και Άφησαν τα Ίχνη τους Εδώ

[26/07/2019 - 10:44]

Κάποτε οι Θεοί Ήρθαν στη Γη και Άφησαν τα Ίχνη τους Εδώ

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Γη είναι ένας τεράστιος τόπος για εμάς τους ανθρώπους. Ένας ανεξερεύνητος τόπος. Παντού σε κάθε μέρος, υπάρχουν αρχαίες παραδόσεις και μύθοι που μιλούν για επισκέπτες ή για θεούς, που έφτασαν ως εδώ.

Αυτοί οι επισκέπτες που ονομάστηκαν θεοί από τους ιθαγενείς, ασχολήθηκαν με τον εκπολιτισμό των ανθρώπων στις περιοχές που βρέθηκαν. Προσπάθησαν να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις κάθε είδους.

Ήταν τόσο καλοί που οι ντόπιοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τους αντιγράψουν όταν έφυγαν. Ντύνονταν με ρούχα που προσπαθούσαν να τα κάνουν να αντιστοιχούν σε εκείνα που φορούσαν οι επισκέπτες-θεοί, κρατούσαν όπλα, που προσπαθούσαν να τα κάνουν παρόμοια με των ξένων και γενικότερα, δημιούργησαν τελετουργικά, αξίες, ήθη και έθιμα που αντιστοιχούσαν σε εκείνα των άλλων που ήρθαν από αλλού.

Όμως, δεν στάθηκαν μόνο σε αυτά. Ζωγράφισαν, σκάλισαν, φιλοτέχνησαν τις μορφές εκείνες, τα ρούχα τους και τα παράξενα οχήματά τους.

Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν παράξενα γλυπτά, ζωγραφιές, μέσα σε σπήλαια, έξω σε βράχους και πέτρες που δείχνουν φιγούρες ντυμένες με παράξενο ρουχισμό ή στολές, που καλύπτουν όλο το σώμα, από το κεφάλι ως τα πόδια.

Ποιοί ήταν αυτοί οι θεοί-επισκέπτες που σχημάτισαν οι ντόπιοι σε όποια επιφάνεια έβρισκαν; Τα φαντάστηκαν όλα, σε μία τρέλα που είχε πιάσει όλο τον διάσπαρτο ανθρώπινο πληθυσμό σε διάφορα μέρη του κόσμου;

Μήπως προσπαθούσαν να απεικονίσουν έναν ισχυρό πολιτισμό που ήρθε από τα άστρα, ή από μία χαμένη ήπειρο σήμερα, όπως η Ατλαντίδα ή ακόμα και η Λεμουρία;

Οι ειδικοί, οι αρχαιολόγοι και γενικότερα όλοι οι ακαδημαϊκοί, βλέπουν τα πράγματα από την δική τους πλευρά, χωρίς να τολμούν να δώσουν διαφορετικές εξηγήσεις, αλλά προσπαθώντας να πείσουν ότι μόνο οι δικές τους πιθανές ερμηνείες είναι οι σωστές.

Ωστόσο, δεν παύουν και αυτές, να είναι απλές εικασίες που δεν βασίζονται σε κάποιο στοιχείο. Παράλληλα, όμως, απορρίπτουν οτιδήποτε άλλο, ξεφεύγει από τα στενά όρια που έχουν θέσει οι ίδιοι.

Παρακολουθείστε τα βιντεάκια με ενσωματωμένους υπότιτλους που ακολουθούν και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ ~ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΘΕΟΙ ΗΡΘΑΝ ΜΕΡΟΣ 1

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ ~ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΘΕΟΙ ΗΡΘΑΝ ΜΕΡΟΣ 2

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ ~ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΘΕΟΙ ΗΡΘΑΝ ΜΕΡΟΣ 3

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ ~ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΘΕΟΙ ΗΡΘΑΝ ΜΕΡΟΣ 4

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ