Κάποτε οι Θεοί Ήρθαν στη Γη και Άφησαν τα Ίχνη τους Εδώ

Κάποτε οι Θεοί Ήρθαν στη Γη και Άφησαν τα Ίχνη τους Εδώ

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Γη είναι ένας τεράστιος τόπος για εμάς τους ανθρώπους. Ένας ανεξερεύνητος τόπος. Παντού σε κάθε μέρος, υπάρχουν αρχαίες παραδόσεις και μύθοι που μιλούν για επισκέπτες ή για θεούς, που έφτασαν ως εδώ.

Αυτοί οι επισκέπτες που ονομάστηκαν θεοί από τους ιθαγενείς, ασχολήθηκαν με τον εκπολιτισμό των ανθρώπων στις περιοχές που βρέθηκαν. Προσπάθησαν να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις κάθε είδους.

Ήταν τόσο καλοί που οι ντόπιοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τους αντιγράψουν όταν έφυγαν. Ντύνονταν με ρούχα που προσπαθούσαν να τα κάνουν να αντιστοιχούν σε εκείνα που φορούσαν οι επισκέπτες-θεοί, κρατούσαν όπλα, που προσπαθούσαν να τα κάνουν παρόμοια με των ξένων και γενικότερα, δημιούργησαν τελετουργικά, αξίες, ήθη και έθιμα που αντιστοιχούσαν σε εκείνα των άλλων που ήρθαν από αλλού.

Όμως, δεν στάθηκαν μόνο σε αυτά. Ζωγράφισαν, σκάλισαν, φιλοτέχνησαν τις μορφές εκείνες, τα ρούχα τους και τα παράξενα οχήματά τους.

Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν παράξενα γλυπτά, ζωγραφιές, μέσα σε σπήλαια, έξω σε βράχους και πέτρες που δείχνουν φιγούρες ντυμένες με παράξενο ρουχισμό ή στολές, που καλύπτουν όλο το σώμα, από το κεφάλι ως τα πόδια.

Ποιοί ήταν αυτοί οι θεοί-επισκέπτες που σχημάτισαν οι ντόπιοι σε όποια επιφάνεια έβρισκαν; Τα φαντάστηκαν όλα, σε μία τρέλα που είχε πιάσει όλο τον διάσπαρτο ανθρώπινο πληθυσμό σε διάφορα μέρη του κόσμου;

Μήπως προσπαθούσαν να απεικονίσουν έναν ισχυρό πολιτισμό που ήρθε από τα άστρα, ή από μία χαμένη ήπειρο σήμερα, όπως η Ατλαντίδα ή ακόμα και η Λεμουρία;

Οι ειδικοί, οι αρχαιολόγοι και γενικότερα όλοι οι ακαδημαϊκοί, βλέπουν τα πράγματα από την δική τους πλευρά, χωρίς να τολμούν να δώσουν διαφορετικές εξηγήσεις, αλλά προσπαθώντας να πείσουν ότι μόνο οι δικές τους πιθανές ερμηνείες είναι οι σωστές.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ωστόσο, δεν παύουν και αυτές, να είναι απλές εικασίες που δεν βασίζονται σε κάποιο στοιχείο. Παράλληλα, όμως, απορρίπτουν οτιδήποτε άλλο, ξεφεύγει από τα στενά όρια που έχουν θέσει οι ίδιοι.

Παρακολουθείστε τα βιντεάκια με ενσωματωμένους υπότιτλους που ακολουθούν και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ ~ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΘΕΟΙ ΗΡΘΑΝ ΜΕΡΟΣ 1

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ ~ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΘΕΟΙ ΗΡΘΑΝ ΜΕΡΟΣ 2

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ ~ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΘΕΟΙ ΗΡΘΑΝ ΜΕΡΟΣ 3

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ ~ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΘΕΟΙ ΗΡΘΑΝ ΜΕΡΟΣ 4

diadrastika.com