Ανακάλυψαν Μαύρη Τρύπα που Ανατρέπει την Θεωρία της Σχετικότητας και Δεν θα Έπρεπε να Υπάρχει

Ανακάλυψαν Μαύρη Τρύπα που Ανατρέπει την Θεωρία της Σχετικότητας και Δεν θα Έπρεπε να Υπάρχει

Η νέα αυτή ανακάλυψη θέτει υπό αμφισβήτηση την θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, καθώς μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα σε απόσταση 130 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη εντόπισε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA. Η διαφορά με τις άλλες – σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι επιστήμονες – είναι ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει εκεί, αφού ανατρέπει όσα ξέραμε ως τώρα.

Σύμφωνα με την NASA η αινιγματική μαύρη τρύπα έχει έναν λεπτό δίσκο που περιστρέφεται ξέφρενα γύρω από αυτήν. Το περίεργο, εξηγεί ο διαστημικός οργανισμός, είναι ότι σύμφωνα με τις τρέχουσες αστρονομικές θεωρίες, ο δίσκος δεν πρέπει να είναι εκεί.

«Δεν έχουμε δει ποτέ άλλοτε με τόση σαφήνεια τα αποτελέσματα της γενικής και της ειδικής σχετικότητας σε ορατό φως», δήλωσε ο Μάρκο Τσιαμπέρτζε, μέλος της ομάδας που διενήργησε τη μελέτη με το Hubble.

Η μαύρη τρύπα βρίσκεται στην καρδιά ενός σπειροειδούς γαλαξία που ονομάζεται NGC 3147. Μαύρες τρύπες όπως αυτή περιγράφονται ως «υποσιτισμένες» λόγω της έλλειψης υλικού που να αιχμαλωτίζεται από τη βαρύτητα, ώστε να τις «τροφοδοτήσει», και το περιβάλλον υλικό συνήθως εξαπλώνεται σε μια ομίχλη σε σχήμα ντόνατ.

Ωστόσο, ο δίσκος που περικλείει αυτή την «πεινασμένη» μαύρη τρύπα κινείται σε ταχύτητα 10% μεγαλύτερη από αυτήν του φωτός και μοιάζει με εκείνους που βρίσκονται σε εξαιρετικά ενεργούς γαλαξίες με «γεμάτες, μαύρες τερατώδεις τρύπες», δήλωσε η NASA.

newsbomb

loading...