Που Οδηγούν Αυτές οι Μικρές Πόρτες στο Καπιτώλιο που οι περισσότεροι επισκέπτες δεν παρατηρούν;

Που Οδηγούν Αυτές οι Μικρές Πόρτες στο Καπιτώλιο που οι περισσότεροι επισκέπτες δεν παρατηρούν;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όποιος ενδιαφέρεται να επισκεφθεί, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μία από τις τοποθεσίες που μπορούν να ξεναγηθούν είναι ο Λευκός Οίκος, ενώ η επόμενη στάση στη λίστα είναι συχνά το Capitol Hill.

Υπάρχουν πολλά πράγματα για να δείτε εκεί. Βιβλιοθήκες, μουσεία και άλλα πράγματα που θα περιμένατε από ένα κτίριο στην πρωτεύουσα ενός κράτους. Εάν είστε πολύ παρατηρητικοί, υπάρχει και κάτι που ίσως παρατηρήσετε. Μικρές πόρτες που δεν ξεπερνούν το ύψος του γονάτου σας.

Πολλοί άνθρωποι δεν τις παρατήρησαν ποτέ κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, επειδή βρίσκονται τόσο χαμηλά στο έδαφος. Ποιοι μπαίνουν και βγαίνουν εκεί μέσα; Υπάρχουν νάνοι ή μικροί εξωγήινοι;

Η Rebecca Rainey δημοσιογράφος του περιοδικού Independent Journal Review, όταν είδε τις πόρτες, έβγαλε φωτογραφίες από αυτές και τις δημοσίευσε στα κοινωνικά μέσα. Ήθελε οι άνθρωποι να αναρωτηθούν για το ποιες ήταν οι πόρτες και που οδηγούσαν.

Τα σχόλια ήταν χιλιάδες, άλλα αστεία, άλλα σοβαρά, άλλα εξωφρενικά. Ποια είναι, όμως, η αληθινή ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτές τι μικρές πορτούλες;

Η Ρεβέκκα αφού διάβασε τα σχόλια, αποφάσισε να δημοσιεύσει την πραγματική ιστορία του σκοπού των θυρών αυτών:

Κατά την παραμονή των Χριστουγέννων το 1851, μια πυρκαγιά ξέσπασε στο κτίριο του Καπιτωλίου. Τότε, εκεί στεγαζόταν η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Ήταν ένα μέρος όπου διατηρούνταν πολλά από τα πιο ιστορικά έγγραφα και συλλογές.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, ήταν καταστροφική. Ο John Jones, ο υπεύθυνος ασφαλείας εκείνο το βράδυ. Όταν ανακάλυψε τη φωτιά, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Δεν υπήρχε πρόσβαση σε νερό σε αυτό το τμήμα του κτιρίου, οπότε έπρεπε να τρέξει έξω, αλλού, για να πάρει λίγο νερό, ωσότου έρθουν τα πυροσβεστικά τμήματα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μέχρι να επιστέψει, την βιβλιοθήκη είχε καταπιεί η φωτιά. Πυροσβέστες από επτά διαφορετικούς πυροσβεστικούς σταθμούς έσβησαν τη φωτιά. Όμως πολλά σημαντικά πράγματα χάθηκαν ανάμεσά τους και τα δύο τρίτα της συλλογής Jefferson έγιναν στάχτες, μαζί με άλλα ανεκτίμητα κειμήλια.

Ο λόγος που το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιοθήκης καταστράφηκε ήταν γιατί δεν υπήρχε άμεση πρόσβαση στο νερό.

Όταν ήρθε η ώρα να επισκευαστεί το κτίριο, το Σώμα των Μηχανικών του Στρατού αποφάσισαν να φτιάξουν μικρές πόρτες γύρω από το κτίριο του Καπιτωλίου, όπου μέσα θα κρύβονταν μικροί κρουνοί, βρύσες, που θα παρείχαν νερό όποτε χρειαζόταν για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

There Are Elf Doors in the Capitol Hill Building

diadrastika.com