Γιατί τα Παιδιά Δεν Πρέπει να Κοιμούνται Ποτέ με τις Πόρτες Μισάνοιχτες στα Δωμάτιά τους

[06/07/2019 - 10:10]

Γιατί τα Παιδιά Δεν Πρέπει να Κοιμούνται Ποτέ με τις Πόρτες Μισάνοιχτες στα Δωμάτιά τους

Τα περισσότερα παιδιά ακολουθούν συγκεριμένη «ρουτίνα ύπνου» κάθε βράδυ και προκειμένου να αποκοιμηθούν θέλουν οπωσδήποτε η πόρτα του δωματίου τους να είναι ανοιχτή.

Παρόλο που αυτό μπορεί να τα βοηθά να αποκοιμηθούν, επειδή νιώθουν ασφάλεια –ότι κανένα φάντασμα δεν θα «τρυπώσει» κρυφά μέσα στο δωμάτιο ή ότι οι γονείς τους δεν είναι μακριά- σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για τακτική που δεν είναι ασφαλής, για έναν συγκεκριμένο λόγο που φέρνει στο φως το Αμερικανικό Πυροσβεστικό Σώμα, όπως διαβάζουμε στο infokids.com

Οι πυροσβέστες, λοιπόν, προειδοποιούν τους γονείς να κλείνουν εντελώς τις πόρτες στα δωμάτια των παιδιών τους αφού έχουν αποκοιμηθεί το βράδυ, επειδή με αυτόν τον τρόπο θα προστατευτούν αν τυχόν ξεσπάσει φωτιά μέσα στο σπίτι.

Προσπαθούν, μάλιστα, να τους πείσουν δείχνοντάς τους την παρακάτω εικόνα, η οποία αποδεικνύει περίτρανα τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η κλειστή πόρτα στην ασφάλεια των παιδιών:

Γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να κοιμούνται ποτέ με τις πόρτες μισάνοιχτες

Η φωτογραφία, λοιπόν, τραβήχτηκε σε σπίτι στη Νέα Υόρκη, στο οποίο ξέσπασε φωτιά. Στην αριστερή εικόνα φαίνεται η πόρτα από τη μεριά της φωτιάς και στην δεξιά εικόνα βλέπετε την ίδια πόρτα από την μεριά της κρεβατοκάμαρας. Η πόρτα κατά την διάρκεια της φωτιάς ήταν κλειστή και έτσι το εσωτερικό του δωματίου προστατεύτηκε πλήρως.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες: «Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τη σημασία του να είναι οι πόρτες κάθε κρεβατοκάμαρας κλειστές όταν κοιμόμαστε. Αν στην κρεβατοκάμαρα αυτή κοιμόταν κάποιος, χάρη στην κλειστή πόρτα θα είχε σωθεί από τη φωτιά.»

Η παραπάνω φωτογραφία προήλθε από διαμέρισμα στο οποίο για άγνωστο λόγο ξέσπασε φωτιά. Η οικογένεια δεν βρισκόταν μέσα, αλλά είχαν κλείσει τις πόρτες των δωματίων. Οι Πυροσβέστες ελπίζουν με την εικόνα αυτή να «περάσουν» το μήνυμα σε όσο περισσότερους γονείς.

Επιπλέον, τονίζουν, ότι σε κάθε σπίτι πρέπει να υπάρχει πυροσβεστήρας και ειδικές κουβέρτες πυρόσβεσης, ενώ όλοι πρέπει να γνωρίζουν πώς να αντιδράσουν σε περίπτωση φωτιάς.

Πηγή: mom.me και infokids.com

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ