Οι Δύο Πρωινές Συνήθειες που Βλάπτουν τα Δόντια μας και μετά τρέχουμε στον οδοντίατρο

[30/07/2019 - 12:58]

Οι Δύο Πρωινές Συνήθειες που Βλάπτουν τα Δόντια μας και μετά τρέχουμε στον οδοντίατρο

Όλοι θέλουμε να έχουμε καθαρά και υγιεί δόντια και ούλα, όμως, ενώ κάνουμε τα πάντα γι’ αυτά, υπάρχουν δύο συχνά λάθη που όλοι κάνουμε, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε πως μπορεί να δημιουργήσουν συνθήκες που τα χαλάνε, αντί να τα φροντίζουν. -d-

Η κατανάλωση καφέ και αναψυκτικών, αλλά και το μη συχνό βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα δόντια. Όλοι το ξέρουμε αυτό. Το ήξερες όμως ότι και μια άλλη αθώα καθημερινή συνήθεια μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα;

Σύμφωνα με τον οδοντίατρο και εκπρόσωπο του American Dental Association, Julius N. Manz, το βούρτσισμα των δοντιών μετά το πρωινό μπορεί να είναι βλαβερό για την υγεία των δοντιών. Ο λόγος;

Οι όξινες τροφές, όπως ο χυμός πορτοκαλιού, μπορεί να μαλακώσουν το σμάλτο των δοντιών, το σκληρό εξωτερικό κέλυφος που λειτουργεί σαν εμπόδιο ενάντια στα βακτήρια και κάνει τα δόντια μας πιο λευκά. Μάλιστα, το βούρτσισμα των δοντιών αμέσως μετά την κατανάλωση όξινων υγρών ή τροφών, μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στα δόντια.

Η λύση; Σύμφωνα με τον Julius N. Manz, βούρτσισε τα δόντια σου μια ώρα μετά το κάθε γεύμα, ειδικά όταν τρως κάτι όξινο, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο olivemagazine.gr

Πέρα των παραπάνω, υπάρχει ένα ακόμα ΛΑΘΟΣ που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα και σχετίζεται με την ίδια την οδοντόβουρτσα.

Ένα από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και είναι απαραίτητο για την υγιεινή μας είναι η οδοντόβουρτσα Το λάθος γίνεται αμέσως μετά από κάθε χρήση, καθώς πάρα πολλοί την τοποθετούν μέσα στο κάλυμμά της, που προσφέρεται με την συσκευασία της.

Οι επιστήμονες τονίζουν: «Με το να χρησιμοποιείτε κάλυμμα οδοντόβουρτσας δεν προστατεύετε στην πραγματικότητα την οδοντόβουρτσά σας αλλά αντιθέτως δημιουργείτε ένα περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη βακτηρίων που αγαπάνε την υγρασία».

Το πιο σωστό είναι, σύμφωνα με την Αμερικάνικη Οδοντιατρική Εταιρεία να αφήνετε την οδοντόβουρτσά σας σε ανοιχτό περιβάλλον και όρθια θέση ώστε να στεγνώνει εντελώς ανάμεσα στις χρήσεις.

Παράλληλα, θα πρέπει να προσέξετε να μην ακουμπάνε οδοντόβουρτσες μεταξύ τους ώστε να μη μεταφέρονται βακτήρια από τη μια στην άλλη.

Προσοχή! Οι επιστήμονες τονίζουν ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα για την υγιεινή της οδοντόβουρτσας το οποίο προκαλεί η τουαλέτα.

Όταν τραβάτε το καζανάκι, πλήθος βακτηρίων τινάζονται με μεγάλη ταχύτητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν, λοιπόν, έχετε την οδοντόβουρτσα σε εμφανές σημείο υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Το ιδανικό θα ήταν, λοιπόν, είναι να έχετε την οδοντόβουρτσα σε χώρο εκτός τουαλέτας, χωρίς το κάλυμμά της, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως στα ταξίδια.

Μπορείτε επίσης, να κατεβάζετε το καπάκι της λεκάνης της τουαλέτας πριν τραβήξετε καζανάκι.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ