Το

Το “Σχέδιο Β” της Επιστήμης να Σώσει την Ανθρωπότητα από το Τέλος του Κόσμου. Τι ξέρουν παραπάνω ότι θα συμβεί;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τα σχέδια για την εκκένωση της Γης και το σχεδιασμό μιας νέας ανθρωπότητας σε έναν άλλο πλανήτη φαίνεται χωρίς αμφιβολία να είναι επιστημονική φαντασία. Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες εξετάζουν για «κοντινά μέρη» στα οποία θα μπορούσε να μεταφερθεί η ανθρώπινη ζωή, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά!

Έτσι, η “επιστημονική φαντασία” μοιάζει να γίνεται “επιστημονική υπόθεση”.

“Ο πολιτισμός μας έχει όλα όσα απολαμβάνουμε στην Γη, αλλά θα μπορούσαν να εξαφανιστούν ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης καταστροφής: η επίδραση ενός αστεροειδούς, μίας κλιματικής εκατόμβης η εξέλιξη του ίδιου του Ήλιου και ο βρασμός των ωκεανών. Ως εκ τούτου, η μετακίνηση προς το διάστημα είναι το πλέον ενδεδειγμένο πράγμα για την παράταση της ύπαρξης της ανθρωπότητας », προειδοποιεί ο φυσικός Avi Loeb από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ο Loeb είναι ο ίδιος επιστήμονας που εξέπληξε ολόκληρο τον πλανήτη, όταν είπε ότι ένας αστεροειδής που εντοπίστηκε το 2017 θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι τα ερείπια ενός εξωγήινου σκάφους, το οποίο πήρε την ονομασία “Ουμουαμούα”.

Ήταν επίσης φίλος του δημοφιλούς αστροφυσικού Stephen Hawking, ο οποίος πριν από το θάνατό του πρότεινε το ίδιο πράγμα: να βρεθεί, το συντομότερο δυνατό, ένα νέο σπίτι στο διάστημα.

Που θα μπορούσαμε να πάμε λοιπόν;

“Η Σελήνη και ο Άρης δεν έχουν ουσιαστική ατμόσφαιρα. Αλλά είναι πολύ πιο κοντά, κάτι που συντομεύει το ταξίδι και καθιστά την κατασκευή αποικιών για τον άνθρωπο πιο πρακτική. Μπορεί να είναι το πρώτο βήμα. Στη συνέχεια, δείτε αν μπορούμε να φιλοξενήσουμε τους εαυτούς μας στο Próxima B “, απαντά ο Avi Loeb.

Ένας ακόμα υποψήφιος πλανήτης για “φιλοξενία” θα μπορούσε να είναι το Centauri B, αν και είναι μόνο 4,25 έτη φωτός από τη Γη. Δηλαδή ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φωτός θα φτάναμε εκεί σε 4,25 χρόνια – γεγονός ανέφικτο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Guillem Anglada Escudé του Queen Mary University στο Λονδίνο:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

“Υπάρχουν έργα σε προκαταρκτικές φάσεις για την κατασκευή ηλιακών ιστίων που θα οδηγούνται με λέιζερ από τη Γη, τα οποία θα είναι ικανά να εκτοξεύουν μίνι όργανα με μεγάλη ταχύτητα: θα φτάσουν σε λιγότερο από 100 χρόνια».

Όπως καταλαβαίνουμε, μπορεί να ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, σε εμάς τους κοινούς θνητούς, όμως, οι επιστήμονες φαίνεται πως ήδη ετοιμάζουν το Plan B, για την διάσωση του ανθρώπινου πληθυσμού, από το τέλος του κόσμου. Αυτό υπονοεί αυτομάτως, ότι μάλλον κάτι άσχημο περιμένουν να συμβεί στη Γη και αυτό – ίσως – να το γνωρίζουν ποιο είναι.

diadrastika.com