Ο Τάφος της Νεφερτίτης Βρίσκεται σε Μυστικό Θάλαμο Κοντά στον Βασιλιά Τουταγχαμών θεωρούν αρχαιολόγοι

Ο Τάφος της Νεφερτίτης Βρίσκεται σε Μυστικό Θάλαμο Κοντά στον Βασιλιά Τουταγχαμών θεωρούν αρχαιολόγοι

Οι επιστήμονες μπορεί να βρίσκονται πιθανώς πολύ κοντά στην επίλυση ενός από τα πιο διάσημα μυστήρια της Αιγύπτου, καθώς φαίνεται να έχουν ενδεχομένως εντοπίσει τον τάφο της πιο γνωστής βασίλισσας της Αιγύπτου, Νεφερτίτης.

Μια ομάδα Βρετανών και Αιγύπτιων αρχαιολόγων, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων, Μαμντού Νταμάτι, εικάζει πως η θρυλική βασίλισσα θα μπορούσε να βρίσκεται θαμμένη μέσα σε ένα μυστικό θάλαμο στον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών, με αποτέλεσμα πολλαπλές έρευνες, ανέφερε το News.com.au, ;opvw diab;azoyme sto sputniknews.gr

Προηγούμενες αναζητήσεις αποκάλυψαν ότι πίσω από τους τοίχους του τάφου του Τουταγχαμών υπάρχουν οργανικά υλικά, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος αν τα πρόκειται για φυσικά βράχια ή ανθρωπογενείς περιοχές.

Αν αποδειχθεί ότι οι χημικές ουσίες είναι αθρώπινης προέλευσης, το εύρημα είναι σύμφωνο με μια θεωρία που διετύπωσε ο Βρετανός Αιγυπτιολόγος Νίκολας Ριβς και η οποία υποδηλώνει ότι η Νεφερτίτη, η σύζυγος του Ακενατόν που γεννήθηκε γύρω στο 1370 π.Χ. και πέθανε σε ηλικία περίπου 40 ετών, βρίσκεται θαμμένη σε έναν από τους πίσω θαλάμους της γνωστής πυραμίδας.

Μπορεί να χρειαστεί να σπάσουν ορισμένους από τους τοίχους του τάφου του Τουτ για να φθάσουν σε ένα πιο ισορροπημένο συμπέρασμα, λένε οι επιστήμονες.

Νωρίτερα, ένα εύρημα από Πολωνούς αρχαιολόγους βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα, καθώς έφεραν στο φως την πάνω από 2.000 ετών πόλη λιμάνι του Μαρέα, στα νοτιοδυτικά της αρχαίας αιγυπτιακής πόλης της Αλεξάνδρειας, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να ήταν ένα hotspot του πρώιμου Χριστιανισμού στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το sputniknews.gr

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Are We Close to Finding the Tomb of Queen Nefertiti in the Valley of the Kings? | Ancient Architects

loading...