Το Πεντάγωνο Αναπτύσσει Τεχνολογία Αναγνώρισης Ανθρώπου από τον Καρδιακό Παλμό του

[29/07/2019 - 11:04]

Το Πεντάγωνο Αναπτύσσει Τεχνολογία Αναγνώρισης Ανθρώπου από τον Καρδιακό Παλμό του

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όπως και με τα δακτυλικά αποτυπώματα ή τα χαρακτηριστικά ίριδας, ο καρδιακός ρυθμός είναι μοναδικός σε κάθε άνθρωπο. Ένα σύγχρονο σύστημα στο Πεντάγωνο, από την έδρα του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για τον εντοπισμό των ανθρώπων από απόσταση.

Το Jetson, όπως αποκαλούν την εξαιρετική τεχνολογία, είναι ένα αόρατο λέιζερ, το οποίο είναι ικανό να ανιχνεύει χτύπους της καρδιάς μέχρι και 200 ​​μέτρα μακριά.

Η ανάπτυξη του συστήματος παραμένει ακόμα σε ερευνητικό στάδιο, αν και όπως έχει αποδειχθεί είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις αναγνώσεις του. Οι ερευνητές λένε ότι σε βέλτιστες συνθήκες, θα μπορούσε να έχει αποτελεσματικότητα έως και 95%.

Όπως εξηγείται στο Technlogy Review, το περιοδικό του MIT (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης), το σύστημα βασίζεται στη δόνηση με λέιζερ, μια τεχνική που αναγνωρίζει την κίνηση που παράγει ο καρδιακός παλμός έξω από το σώμα.

Αυτή η βιομετρική πληροφορία είναι γνωστή ως «καρδιακή υπογραφή». Σε αντίθεση με άλλες βιομετρικές μεταβλητές, είτε αναγνώριση προσώπου είτε αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο καρδιακός ρυθμός δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να αλλάξει οικειοθελώς.

Ο μηχανισμός έχει ορισμένους περιορισμούς αυτήν τη στιγμή, καθώς, όπως σημειώνεται, λειτουργεί μόνο σε απόσταση 200 μέτρων. Δεν μπορεί να κάνει άμεση αναγνώριση και ταυτοποίηση προσώπου, καθώς για να επιτευχθεί ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα χρειάζεται τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.

Άλλοι περιορισμοί αυτής της τεχνικής είναι η ανάγκη να δημιουργηθεί μια προηγούμενη βάση δεδομένων για τις καρδιακές υπογραφές, κάτι που τα στρατεύματα των Στρατού των ΗΠΑ θα μπορούσαν να αρχίσουν να κάνουν συστηματικά στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν.

Ωστόσο, είναι σε θέση να εντοπίσει αν κάποιοι άνθρωποι φορούν πάρα πολλά ρούχα, όπως πολύ χοντρά παλτά χειμώνα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταγράψει έναν καρδιακό παλμό κάποιου εισβολέα και στη συνέχεια να τον αναγνωρίσει ως ύποπτο.

Μακροπρόθεσμα, αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε άλλες χρήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την εθνική ασφάλεια, αλλά έχουν με την ιατρική, παράδειγμα για την ανίχνευση αρρυθμιών ή άλλων καρδιακών παθήσεων στα νοσοκομεία, χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί ο ασθενής με ειδικά μηχανήματα.

Όπως όλες οι κατασκευές, έχουν την θετική και την αρνητική πλευρά τους. Εξαρτάται πάντα από το ποιοι τις χρησιμοποιούν και γιατί. Τι νομίζετε για όλα αυτά; Πιστεύετε ότι θα είναι ωφέλιμη σε αμυντικό αλλά και ιατρικό επίπεδο;

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ