Οι Θεοί του Ολύμπου «Ζωντανεύουν» τους Δρόμους από street artists

[11/07/2019 - 12:48]

Οι Θεοί του Ολύμπου «Ζωντανεύουν» τους Δρόμους από street artists

Δύο Ισπανοί street artist «ζωντανεύουν» την ελληνική μυθολογία και, τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος γίνεται πιο όμορφος με τη βοήθεια των δύο «καλλιτεχνών του δρόμου». Ο λόγος για τους Pichi και Avo ή όπως είναι γνωστοί στο χώρο της τέχνης, «PichiAvo».

Έχουν ξεχωρίσει διότι συνδυάζουν το αρχαίο με το σύγχρονο, τον μύθο με την αστική πραγματικότητα. Ξεκίνησαν το έργο τους το 2007 από την Βαλένθια της Ισπανίας και σήμερα, έχουν κατακτήσει όλο τον κόσμο: Λισαβόνα, Μπρίστολ, Γλασκώβη, Ντένβερ κλπ, όπως διαβάζουμε στο estia.tv

Ασχολούνται συνήθως με τις τοιχογραφίες, οι οποίες είναι τεράστιες κατά κύριο λόγο -φτάνουν και τα 30 μ. Από κανέναν δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες! όχι γιατί είναι «εξωφρενικά» μεγάλες αλλά γιατί θα σε μαγέψουν τα υπέροχα χρώματά τους, η απίστευτη λεπτομέρεια και η κατάθεση ψυχής των καλλιτεχνών τους.

Πως όμως αποφάσισαν να ασχοληθούν με την αρχαία ιστορία της χώρας μας;

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει το πρότζεκτ «Urban Mythology» στο οποίο συνδυάζουν θρυλικούς χαρακτήρες από την μυθολογία, με την σημερινή αστική πραγματικότητα. Μοναδικές και εντυπωσιακές, οι τοιχογραφίες τους ξεχωρίζουν για τη ρεαλιστική τους λεπτομέρεια που όμως έχουν ζωγραφιστεί με σπρέι.

Τον Μάιο του 2019 ξεπέρασαν τον ίδιο τους τον εαυτό!

Για να τιμήσουν την παραδοσιακή γιορτή «Falles» που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Βαλένθια, δημιούργησαν ένα ανεπανάληπτο άγαλμα που ενώ βασιζόταν στα νεοκλασικά πρότυπα, έγινε το μνημείο για κάθε graffiti artist εκεί έξω:

Η τελευταία τους έκθεση με τίτλο «Lefkos» διοργανώνεται αυτές τις μέρες στην «Station16 Gallery» στο Μόντρεαλ.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την ομορφιά αυτών των έργων, που απλά σε καθηλώνει!

estia.tv

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ