4 Εύκολοι Τρόποι ώστε να Μην Μαυρίζουν οι Μπανάνες

4 Εύκολοι Τρόποι ώστε να Μην Μαυρίζουν οι Μπανάνες

Τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου οι μπανάνες έχουν την τάση να μαυρίζουν πολύ πιο γρήγορα από ότι τις υπόλοιπες μέρες. Πολλές φορές πριν προλάβετε να τις ακουμπήσετε στον πάγκο σας έχουν ήδη αρχίσει να μαυρίζουν σε κάποια σημεία τους.

Μιας και οι μπανάνες είναι ένα οικονομικό, υγιεινό φρούτο που μπορείτε να τρώτε πολύ εύκολα -δεν χρειάζεται καθάρισμα με μαχαίρι ούτε πλύσιμο- καλό είναι να ξέρετε τι μπορείτε να κάνετε για να τις απολαμβάνετε όλο το καλοκαίρι χωρίς να σας χαλάει το μισό τσαμπί πριν προλάβετε να το φάτε.

Πάρτε μισές-μισές μπανάνες Όταν πάτε στο σούπερ μάρκετ ή στον μανάβη πάρτε ένα μικρό τσαμπί με ώριμες μπανάνες και ένα μεγαλύτερο τσαμπί με άγουρες μπανάνες. Μέχρι να φάτε τις ώριμες θα έχουν ωριμάσει και οι άγουρες.

Μπλοκάρετε το φως Για να διατηρήσετε τις μπανάνες που είναι ήδη ώριμες βάλτε πάνω τους μια πετσέτα κουζίνας. Οσο λιγότερο τις βλέπει το φως τόσο το καλύτερο. Θα κερδίσουν μερικές παραπάνω μέρες ζωής.

Χωρίστε τις Φροντίστε οι μπανάνες σας να μην ακουμπάνε κανένα άλλο φρούτο και γενικά τίποτα άλλο.

Βάλτε αλουμινόχαρτο Αυτό το tip είναι εύκολα εφαρμόσιμο και κάνει δουλειά. Τυλίξτε το κοτσάνι του τσαμπιού σας με λίγο αλουμινόχαρτο και δείτε τις μπανάνες σας να διατηρούνται για πολύ περισσότερο.

spirossoulis.com

loading...