Άγνωστο Αντικείμενο Απογειώνεται από τον κομήτη Churyumov-Gerasimenko

[15/08/2019 - 08:07]

Άγνωστο Αντικείμενο Απογειώνεται από τον κομήτη Churyumov-Gerasimenko

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Για αρκετές ώρες, το άγνωστο διαστημικό αντικείμενο βρισκόταν στην τροχιά του κομήτη 67P, και στη συνέχεια έφυγε από αυτόν και απλώς εξαφανίστηκε.

Κατά τη διάρκεια της ερευνητικής του αποστολής, ο διαστημικός καθετήρας Rosetta κατέγραψε ένα άγνωστο αντικείμενο που “σηκώθηκε” από την επιφάνεια του κομήτη Churyumov-Gerasimenko. Αυτό το αντικείμενο παρατηρήθηκε από τους επιστήμονες στις εικόνες, λίγους μήνες μετά τον κομήτη που πέρασε το πλησιέστερο σημείο στον ήλιο της τροχιάς του στις 13 Αυγούστου 2015.

Οι αστρονόμοι σημείωσαν ότι ένα άγνωστο αντικείμενο ήταν στην τροχιά του για άλλες 12 ώρες. Όπως έδειξε η προσομοίωση του υπολογιστή, το μυστηριώδες αντικείμενο βρίσκεται σε απόσταση 2,4 έως 3,9 χιλιομέτρων από το κέντρο του κομήτη 67P. Στη συνέχεια, το αντικείμενο άφησε ένα σύννεφο σκόνης και απλά εξαφανίστηκε.

Άγνωστο Αντικείμενο Απογειώνεται από τον κομήτη Churyumov-Gerasimenko
Φωτογραφία © ESA

Οι επιστήμονες του ESA βρήκαν αυτό το αντικείμενο μόνο σε μεταγενέστερες εικόνες. Κατά τη γνώμη τους, το αντικείμενο αυτό θα μπορούσε να παραμείνει στην τροχιά του κομήτη για περίπου 1 μήνα, αλλάζοντας περιοδικά τη θέση του.

Η κύρια εκδοχή των επιστημόνων είναι ότι πρόκειται για ένα κομμάτι των τροχιακών συντριμμιών.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι το άγνωστο αντικείμενο που καταγράφεται στην εικόνα είναι κατά πάσα πιθανότητα το μεγαλύτερο από τα προηγουμένως ανακαλυφθέντα στον κομήτη Churyumov-Gerasimenko και σκοπεύουν να συνεχίσουν την περαιτέρω έρευνα.

Τώρα ο κομήτης 67P κινείται ανάμεσα στις τροχιές του Άρη και του Δία. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η εμφάνισή του παραμορφώθηκε από τον πάγο που καλύπτει την επιφάνεια.

Νωρίτερα, ο διάσημος ουφολόγος Scott C. Waring, εξετάζοντας μια εικόνα της NASA, βρήκε δύο παράξενα αντικείμενα στον κομήτη Churyumov-Gerasimenko / 67P . Ποιος ξέρει, ίσως αυτά τα γεγονότα συνδέονται με κάποιο τρόπο.

Για λόγους ευκολίας να προσέξουμε τα παράξενα αντικείμενα που ανιχνεύονται, τα πέρασε με κίτρινο χρώμα:

Άγνωστο Αντικείμενο Απογειώνεται από τον κομήτη Churyumov-Gerasimenko

Ίσως να είναι “κάτι”, αλλά μπορεί να είναι και τίποτα. Εσείς τι νομίζετε;

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ