Αλλάξτε τον τρόπο που τρώτε τα αυγά γιατί κινδυνεύετε από σαλμονέλα

[16/08/2019 - 16:20]

Αλλάξτε τον τρόπο που τρώτε τα αυγά γιατί κινδυνεύετε από σαλμονέλα

Τα αυγά είναι ένα πολύτιμο… κομμάτι στην μαγειρική, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα εδέσματα των περισσότερων παιδιών.

στόσο, υπάρχει ένας σημαντικός λόγος να τα μαγειρεύετε σωστά και να μην υπάρχει κίνδυνος για σας και τους δικούς σας ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, τα αυγά περιέχουν σαλμονέλα, ένα βακτήριο το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, ωστόσο, εξουδετερώνεται αν η θερμοκρασία φτάσει σε υψηλά επίπεδα κατά την παρασκευή του αυγού.

Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να μαγειρεύετε πολύ καλά τα αυγά, μέχρι το διάφανο μέρος και ο κρόκος να γίνουν στερεά, ενώ στα φαγητά, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει τους 70ο C.

Αν θέλετε να απολαύσετε το αυγό σας μελάτο ή να βάλετε ωμό αυγό στο φαγητό, τότε καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα παστεριωμένο αυτό, μια και έχει ήδη θερμανθεί στο σημείο για να εξουδετερωθούν τα βακτήρια., σύμφωνα με το dokari.gr

Τι Συμβαίνει στην Καρδιά αν Τρώτε Ένα Αυγό Κάθε Μέρα;

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2018 ερευνητές από την Κίνα διαπίστωσαν, ότι όσοι συμμετέχοντες έτρωγαν κατά μέσο όρο ένα αυγό την ημέρα είχαν χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων και ακόμη χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου από εκείνους που δεν έτρωγαν.

Προσοχή, όμως…

Η μελέτη ΔΕΝ αποδεικνύει ότι η κατανάλωση αυγών μπορεί να προστατεύσει από καρδιακές παθήσεις ή εγκεφαλικά επεισόδια. Απλά ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων σε αυτή την έρευνα κάνει το αποτέλεσμά της ισχυρό. Ενισχύει, δηλαδή, τον ισχυρισμό ότι τα αυγά δεν πρέπει να θεωρούνται τόσο κακά για την διατροφή μας, όπως κάποτε. Διαβάστε όλη την έρευνα εδώ

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ