Ανακαλύφθηκε σπουδή του Θείου Βρέφους και ενός αγγέλου κάτω από διάσημο Πίνακα του Ντα Βίντσι. Τι είχε στο μυαλό του ο μεγάλος ζωγράφος

[17/08/2019 - 12:06]

Ανακαλύφθηκε σπουδή του Θείου Βρέφους και ενός αγγέλου κάτω από διάσημο Πίνακα του Ντα Βίντσι. Τι είχε στο μυαλό του ο μεγάλος ζωγράφος

Μια διαφορετική σύνθεση φαίνεται πώς είχε στο μυαλό του ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι πριν αρχίσει να φιλοτεχνεί την φημισμένη «Παναγία των Βράχων», αφού κάτω από το αριστούργημά του εντοπίστηκαν σκίτσα του Θείου Βρέφους μ’ έναν άγγελο.

Η ανακάλυψη προέκυψε στη διάρκεια επιστημονικής έρευνας από την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, που ετοιμάζει μια μεγάλη έκθεση για τον μεγάλο ζωγράφο της Αναγέννησης με βασικό έκθεμα την «Παναγία των Βράχων». «Τα αρχικά σχέδια είχαν σημαντικές διαφορές σε σχέση με το ολοκληρωμένο έργο και παραμένει μυστήριο για ποιο λόγο εγκατέλειψε ο Ντα Βίντσι την πρώτη του σύνθεση», ανέφερε εκπρόσωπος της National Gallery of London.

Για τις ανάγκες της έκθεσης για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι ένας χώρος στο ισόγειο της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου θα μετατραπεί ώστε να θυμίζει ναό και να μπορούν οι επισκέπτες να φανταστούν πώς θα έδειχνε η «Παναγία των Βράχων» στην αρχική της θέση, στην Αγία Τράπεζα ενός ναού αφιερωμένο στην άμωμη σύλληψη της Θεοτόκου, σύμφωνα με το europost.gr

Ποιος Είναι ο Λόγος που Χαμογελά η Μόνα Λίζα. ΛΥΘΗΚΕ το Μυστήριο του Διάσημου Πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Όλοι γνωρίζουν το διάσημο πορτρέτο “Μόνα Λίζα”. Όλων το βλέμμα στέκεται στο αχνό, μυστηριώδες χαμόγελο της γυναίκας που απεικονίζεται.

Σύμφωνα με μία νέα έρευναόλα έχουν να κάνουμε με την διάγνωση ασθένειας του θυρεοειδή.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μια υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα πυροδότησε την αινιγματική έκφραση του προσώπου του διάσημου μοντέλου του Leonardo da Vinci.

Ως γνωστόν ο υποθυρεοειδισμός, μπορεί να προκαλέσει πρησμένα χέρια, αραιά μαλλιά και ένα οίδημα στο λαιμό. Και όλα αυτά είναι ορατά στο πορτρέτο.

Το μοντέλο, επιπλέον, σύμφωνα με τις συνήθειες κατανάλωσης τροφών την συγκεκριμένη εποχή στην Ιταλία, δεν έτρωγε αρκετά γαλακτοκομικά προϊόντα, θαλασσινά και κρέας. Κατά κύριο λόγο, οι περισσότεροι είχαν χορτοφαγικές τάσεις, σε αντίθεση με τα διαιτητικά σχήματα στη Βόρεια Ευρώπη όπου η κτηνοτροφία ήταν πιο ανεπτυγμένη.

Προηγούμενες εξετάσεις του αριστουργήματος του 16ου αιώνα, υποδήλωναν ότι η γυναίκα έπασχε από υψηλή χοληστερόλη, καρδιακές παθήσεις ή ακόμα και σύφιλη.

Αλλά ο καθηγητής ιατρικής Δρ Mandeep Mehra και η συνάδελφός του Δρ. Hilary Campbell από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα δήλωσαν ότι αυτό δεν είναι δυνατό λόγω του γεγονότος ότι η γυναίκα ζούσε στην ηλικία των 63 ετών. Οι περιορισμένες θεραπείες που ήταν διαθέσιμες τότε θα σήμαιναν ότι η γυναίκα του πίνακα, θα είχε πεθάνει πολύ νεώτερη. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ