Υπήρχε Αρχαίος Ανελκυστήρας μέσα στην Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου;

Υπήρχε Αρχαίος Ανελκυστήρας μέσα στην Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Υπάρχουν πολλές θεωρίες που κυκλοφορούν σχετικά με την Μεγάλη Πυραμίδα, από τον τρόπο κατασκευής της έως την χρησιμότητά της, όμως σίγουρα δεν έχετε ακούσει για την πιθανότητα να διέθετε ανελκυστήρα στο εσωτερικό της!

Η Θεωρία του Ανελκυστήρα είναι μία αρκετά πρωτότυπη ιδέα η οποία βασίζετε σε κάποιες ενδείξεις που δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι εφικτή μία τέτοια πραγματικότητα.

Ουσιαστικά, υπάρχουν δύο διαφορετικές υποθέσεις που υποστηρίζουν ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας άξονας ανελκυστήρα μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα.

Η μία βασίζετε στον Bob Crielly και το βιβλίο του The Alpha and Omega of The Great Pyramid, όπου αναφέρεται σε κάποια φρεάτια που υπάρχουν στο εσωτερικό της Πυραμίδας τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν ως άξονες ανελκυστήρων.

Η δεύτερη θεωρία βασίζεται σε μία ρώσικη ιστοσελίδα και έχει να κάνει με έναν κρυμμένο άξονα. Αυτή η υπόθεση με μια πρώτη ματιά μπορεί να αποκλειστεί πολύ εύκολα, ειδικά από τους σκεπτικιστές. Ωστόσο, όσο περισσότερο την εξετάζει κανείς, τόσο πιο ενδιαφέρουσα διαπιστώνεται.

Όμως, το θέμα είναι τέτοιο που οι περιγραφές δεν βοηθήσουν και τόσο, αν δεν το έχετε σε οπτικοποιημένο υλικό. Δείτε, λοιπόν, το βίντεο που ακολουθεί και παρακολουθείστε το σκεπτικό των ερευνητών, σχετικά με την υπόθεση αν υπήρχε αρχαίος ανελκυστήρας μέσα στην Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου:

An Elevator in the Great Pyramid of Egypt? The Hidden Tomb of Pharaoh Khufu? | Ancient Architects

diadrastika.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.