Μυστηριώδης Δίνη Εμφανίζεται στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, από το Πουθενά και οι Τουρίστες Έπαθαν Μεγάλη Πλάκα (ΒΙΝΤΕΟ)

[06/08/2019 - 11:27]

Μυστηριώδης Δίνη Εμφανίζεται στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, από το Πουθενά και οι Τουρίστες Έπαθαν Μεγάλη Πλάκα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Και ξαφνικά, από το πουθενά. ένα παράξενο αλλά εντυπωσιακό φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα έλαβε χώρα στις Στύλες του Ολυμπίου Διός, στο κέντρο της Αθήνας και μπροστά στα έκπληκτα μάτια επισκεπτών και τουριστών.

Μία “δίνη” αναπτύχθηκε σε ένα από τα πιο τουριστικά αξιοθέατα των Αθηνών, με τους τουρίστες να έχουν βγάλει τα κινητά τους και να βιντεοσκοπούν το περίεργο φαινόμενο.

Η αλήθεια, είναι πως δεν έχει τύχη να ακούσουμε ξανά για κάτι παρόμοιο, ενώ κάποιοι αρχαιοελληνιστές έσπευσαν να εξηγήσουν το φαινόμενο σε σχέση με την “δύναμη” ή την “παρουσία” της ενέργειας κάποιου αρχαίου θεού, αφού εκδηλώθηκε σε αρχαιολογικό χώρο που κάποτε υπήρχε ένας ολόκληρος ναός του Δία, το Ολυμπιείο.

Κάτι παρόμοιο είχε ισχυριστεί και ο Carlos López de la Osa García, όταν μία εντυπωσιακή δίνη άμμου εμφανίστηκε στην Chichén Itzá του Μεξικό και η οποία καταγράφηκε να περιφέρεται στην πυραμίδα Kukulcan στις 22 Μαρτίου 2019, δηλαδή μέσα στο πρώτο τριήμερο της Εαρινής Ισημερίας. Άραγε, είχε εμφανιστεί, τότε, για άγνωστους λόγους η θεότητα Κουκουλκάν που στη γλώσσα των Μάγιας σήμαινε «Φτερωτό Φίδι» ή ήταν απλά ένα φυσικό φαινόμενο;

Πάντως, σε ό,τι αφορά την δική μας περίπτωση, σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως είπαν, πρόκειται για έναν κονιορτοστρόβιλο (dust devil) ο οποίος καταγράφηκε στο Ολυμπιείο, δηλαδή τους Στύλους Ολυμπίου Διός, στην Αθήνα την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019.

Πρόκειται για μια «μικρογραφία» ανεμοστρόβιλου, που δημιουργείται από την τοπικά έντονη θέρμανση του εδάφους και την απότομη αλλαγή διεύθυνσης και ταχύτητας του ανέμου καθ’ ύψος, όπως αναφέρει το meteo.gr, σύμφωνα με το protothema.gr

Όπως μαθαίνουμε για την λέξη-όρο που μέχρι τώρα δεν είχαμε την τύχη να ακούσουμε ξανά, ο “κονιορτοστρόβιλος” προέρχεται από τον κονιορτό, δηλαδή την σκόνη. Οι κονιορτόβιλοι εμφανίζονται ξαφνικά και από το πουθενά. Το μόνο που κάνουν είναι για λίγα λεπτά να μεταφέρουν μαζί τους προς τα πάνω σκόνη ή ακόμη και ποσότητες χώματος.

Όποιος κι αν ήταν πραγματικά ο λόγος της εμφάνισής του, το φαινόμενο είναι αρκετά εντυπωσιακό και μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο:

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ