Καθηγητής Harvard λέει ότι Έχουμε Αγνοήσει Σημάδια Εξωγήινων

Καθηγητής Harvard λέει ότι Έχουμε Αγνοήσει Σημάδια Εξωγήινων

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο Avi Loeb, επικεφαλής του τμήματος αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, έγινε διάσημος σε κάθε γωνιά του πλανήτη όταν μαζί με τον συνάδελφό του Shmuel Bialy, φέρεται να ισχυρίστηκαν ότι το περίφημο αντικείμενο με την ονομασία Ουμουάμουα, κατά το πέρασμά του από το γειτονικό μας διάστημα, τον Σεπτέμβριο του 2017, θα μπορούσε να ήταν ένα τεχνητό διαστημόπλοιο εξωγήινης προέλευσης.

Ανάμεσα σε άλλα, παρατήρησαν ότι ο μυστηριώδης βράχος ανέπτυξε ταχύτητα αντί να μειώσει, όπως θα έπρεπε σε κάποιες φάσεις της πορείας του. Το ίδιο αντικείμενο αργότερα καταχωρήθηκε ως κομήτης.

Τον Νοέμβριο 2018, όταν ο Avi Loeb, έγραψε μια επιστημονική εργασία στην οποία ανέφερε ότι το Ουμουαμούα είναι τόσο ασυνήθιστο, που οι επιστήμονες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μην είναι κομήτης ή αστεροειδής, όπως υποθέτουν οι συνάδελφοί του, αλλά μάλλον μια τεχνητή δομή.

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια λαμβάνονται μυστηριώδη «σήματα» που πολλοί τα εκλαμβάνουν και μηνύματα που δημιουργούνται από τεχνολογικά προηγμένους εξωγήινους πολιτισμούς. Η επιστημονική τους ονομασία είναι Ταχείες Εκλάμψεις Ραδιοκυμάτων (Fast Radio Bursts – FRBs) αλλά προς το παρόν η προέλευσή τους ακόμα ερευνάται.

Το 2017, μια δήλωση του αστροφυσικού και καθηγητή Avi Loeb προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στον επιστημονικό κόσμο καθώς, εμμέσως πλην σαφώς φαίνεται να παραδέχεται ότι η ανθρωπότητα έχει δεχθεί σημάδια εξωγήινης ύπαρξης και ζωής αλλά τα αγνόησε

Όπως αναφέρει ο καθηγητής οι περίεργες εκλάμψεις που φτάνουν στη γη τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 2007 είναι πιθανό να αποτελούν διαρροή από ένα τεράστιο πομπό προηγμένης τεχνολογίας που βρίσκεται στα βάθη του σύμπαντος και δίνει ενέργεια σε διαστημόπλοια για διαγαλαξιακά ταξίδια, σύμφωνα με τον eleftherostypos.gr

Ο ίδιος και κάποιοι συνάδελφοί του πιστεύουν ότι τα παράξενα μηνύματα θα μπορούσαν να προέρχονται από έναν τεράστιο ραδιοπομπό τόσο ισχυρό που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ραδιοκύματα πέρα από τον γαλαξία, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο καθηγητής σε δημοσίευμα της Independent, η ενέργεια που αποστέλλεται θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για διαστημικά ταξίδια σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα, με τον ίδιο τρόπο που ένα πλοίο ταξιδεύει στη θάλασσα.

Προφανώς, τα λόγια του, οι σκέψεις του και οι θεωρίες του, φαίνεται να έχουν κάποιο βαρύτητα. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως οι διατυπώσεις του ενός επιστήμονα δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και ερμηνείες. Εσείς τι πιστεύετε;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika.com