Οι Εφιαλτικές Συνέπειες της Κάλυψης του Ήλιου από τον Bill Gates σύμφωνα με δικό του πρότζεκτ που είναι στα σκαριά

Οι Εφιαλτικές Συνέπειες της Κάλυψης του Ήλιου από τον Bill Gates σύμφωνα με δικό του πρότζεκτ που είναι στα σκαριά

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το σχέδιο του Bill Gates, μοιάζει περίεργα με την πλοκή του “The Immortals II”, μια ταινία που σκηνοθετήθηκε το 1991 από τον Russell Mulcahy και έπαιξε ο Christopher Lambert και ο Sean Connery.

Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας: Τον Αύγουστο του 1994, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι η στιβάδα του όζοντος εξασθενεί και θα εξαφανιστεί τελείως μέσα σε λίγους μήνες.

Στην Αφρική, εκατομμύρια έχασαν τη ζωή τους λόγω των επιπτώσεων του επικίνδυνου ηλιακού φωτός. Μεταξύ των νεκρών είναι η σύζυγος του Connor MacLeod, η Brenda Wyatt MacLeod.

Μέχρι το 1999, ο Connor MacLeod δημιουργεί μια ηλεκτρομαγνητική ασπίδα για να καλύψει τον πλανήτη και να τον προστατεύσει από την ηλιακή ακτινοβολία.

Ωστόσο, η ηλεκτρομαγνητική “ασπίδα” έχει μία παρενέργεια: καταδικάζει τον πλανήτη σε κατάσταση διαρκούς νύχτας, σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα παγκόσμιας θερμοκρασίας και υγρασίας που δεν έχουν καταγραφεί ποτέ πριν.

Μέχρι το 2024, τα χρόνια του σκοταδιού έχουν προκαλέσει την απώλεια κάθε ελπίδας στην ανθρωπότητα. Η “ασπίδα” είναι υπό τον έλεγχο μιας μεγάλης εταιρείας, η οποία επικεντρώνεται στα κέρδη επιβάλλοντας τέλη προκειμένου να επιβιώσει σε αυτόν τον κόσμο.

Δώσαμε μία μικρή περιγραφή από την υπόθεση της ταινίας, γιατί αυτού του είδους η φαντασία μπορεί να γίνει πραγματικότητα καθώς ο Bill Gates προτείνει να καλύψει τον Ήλιο προκειμένου να σταματήσουμε την αλλαγή του κλίματος.

Αποκλεισμός του ήλιου

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το πρότζεκτ έχει να κάνει με περισσότερα από 800 γιγαντιαία αεροπλάνα που καθημερινά θα απελευθερώνουν εκατομμύρια τόνους “σκόνης κιμωλίας” σε ύψος 19 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης που στη συνέχεια θα εξαπλωθούν γύρω από τη στρατόσφαιρα. Θεωρητικά, η σκόνη στον αέρα θα δημιουργούσε μια γιγαντιαία ομπρέλα αντανάκλασης, μερικών από τις ακτίνες του ήλιου, προστατεύοντας έτσι τη Γη από τις καταστροφικές επιπτώσεις της θέρμανσης του κλίματος.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates και υποστηρίζεται από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Στην πραγματικότητα, τα σχέδια είναι τόσο προχωρημένα ώστε τα αρχικά πειράματα «νέφωσης» έπρεπε ήδη να ξεκινήσουν μήνες πριν.

Αυτή η αρχική δοκιμή, γνωστή ως Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx), και όπως αναφέρει η Daily Mail, θα χρησιμοποιήσει ένα επιστημονικό μπαλόνι μεγάλου υψομέτρου για την ανύψωση σκόνης ανθρακικού ασβεστίου στην ατμόσφαιρα, περίπου 20 μίλια πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικού.

Αυτό θα “σπείρει” την περιοχή με ένα ειδικά διαμορφωμένο σωλήνα ενώ οι αισθητήρες του θα παρακολουθούν τόσο τις ικανότητες αντανάκλασης του ήλιου από τη σκόνη όσο και τις επιδράσεις του πάνω στο λεπτό περιβάλλον αέρα.

Ωστόσο, το SCoPEx είναι σε αναμονή, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει μια καταστροφική σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων, δημιουργώντας κλιματικές αλλαγές με τη μορφή σοβαρών ξηρασιών και τυφώνων, προκαλώντας το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

“Η ιδέα μας είναι τρομακτική”, δήλωσε ο Lizzie Burns, ένας από τους διευθυντές της ομάδας του Χάρβαρντ. “Αλλά (τρομακτική) είναι και η αλλαγή του κλίματος.”

Η αληθινή “Αποκάλυψη” στη Γη

Η δημιουργία “γιγαντιαίας ομπρέλας” για τη Γη θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες. Ένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουμε είναι ότι η εξάπλωση σκόνης στη στρατόσφαιρα μπορεί να βλάψει σοβαρά τη στιβάδα του όζοντος που μας προστατεύει από την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία. 

Οι κλιματολόγοι ανησυχούν επίσης ότι τέτοιες τροποποιήσεις ενδέχεται να προκαλέσουν ακούσια διακοπή της κυκλοφορίας των ωκεάνιων ρευμάτων που ρυθμίζουν το κλίμα μας. Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να προκαλέσει μια παγκόσμια έκρηξη ακραίων καιρικών φαινομένων που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τις καλλιεργούμενες περιοχές, να εξοντώσουν ολόκληρα είδη και να φέρουν νέες επιδημίες ασθενειών. Οι δυνατότητες καταστροφής δεν τελειώνουν εκεί.

Επειδή δεν είναι δυνατή η αλλαγή της θερμοκρασίας σε ένα μέρος του κόσμου και τίποτα να μην συμβεί στα υπόλοιπα, καθώς τα πάντα στο κλίμα του κόσμου είναι διασυνδεδεμένα, οι καταστροφές θα μπορούσαν να είναι χειρότερες από την ίδια την λεγόμενη Κλιματική Αλλαγή.

Ωστόσο, οι επιστήμονες του Χάρβαρντ υπερασπίζονται το σχέδιό τους διασφαλίζοντας ότι είναι απόλυτα ασφαλής. Ο David Keith, ένα από τα μέλη της SCoPEx, δήλωσε ότι η ομοιόμορφη σπορά ολόκληρης της παγκόσμιας ατμόσφαιρας με χαμηλά επίπεδα ανακλαστικής σκόνης δεν αποτελεί κίνδυνο. Ο καθηγητής Keith πρότεινε επίσης ότι τα πλουσιότερα έθνη του κόσμου θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο ταμείο ασφάλισης για να αποζημιώσουν τις φτωχότερες χώρες για τυχόν ζημιές που θα μπορούσαν να προκληθούν ακούσια από το πείραμα του “αντηλιακού” τους.

Τα τελευταία λόγια του καθηγητή Keith, πιστεύουμε, τα λένε όλα και – αν μη τι άλλο – όπως μπορούμε να υποθέσουμε, αυτή η “λύση” φαίνεται να έχει μεγάλες δυνατότητες να γίνει ένας παγκόσμιος εφιάλτης.

diadrastika.com