Δρ Meisner: Η έκτη μαζική εξαφάνιση έχει αρχίσει στη Γη. Η ανθρωπότητα μπορεί να κινδυνεύει

Δρ Meisner: Η έκτη μαζική εξαφάνιση έχει αρχίσει στη Γη. Η ανθρωπότητα μπορεί να κινδυνεύει

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η μαζική εξαφάνιση είναι μια ταχεία μείωση της ποικιλομορφίας των ειδών των πολυκύτταρων οργανισμών που μπορεί να συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους. Οι βιολόγοι συμφωνούν μεταξύ τους ότι έχουν ήδη συμβεί πέντε μαζικές εξαφανίσεις στη Γη. Μία από τις μεγαλύτερες συνέβη πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια, όταν οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν.

Η Δρ Catherine Meisner διευθύντρια του Αυστραλιανού Κέντρου Κλιματικής Έρευνας (Climate Research Centre) πιστεύει ότι στις μέρες μας ο κόσμος μας έχει αρχίσει να υφίσταται μια ακόμα μαζική εξαφάνιση, την έκτη κατά σειρά μαζική εξαφάνιση. Το σημείο της μη επιστροφής έχει περάσει.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κίνδυνο και είναι μόνο απλά θέμα χρόνου, φαίνεται να επισημαίνει μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκπομπής Amazon Primes “The Next Great Extinction Event” , σύμφωνα με την Βρετανική Express.

Πιο συγκεκριμένα εξηγεί πως η αιτία της εξαφάνισης της ανθρώπινης φυλής θα είναι μια βιοτική κρίση στην οποία θα είναι δύσκολο για τον πληθυσμό να επιβιώσει αυτή τη στιγμή με τόσους πολλούς ανθρώπους στον πλανήτη. Οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι επειδή χρειάζονται άφθονο νερό και τρόφιμα. Αλλά τα τρόφιμα παράγονται μόνο σε ορισμένες περιοχές όπου υπάρχει ευνοϊκό κλίμα. Όμως, το κλίμα δεν είναι ευνοϊκό παντού όπως ήταν παλαιότερα.

Το κλίμα μεταβάλλεται, τα πρότυπα προτίμησης αλλάζουν και φυσικά η θερμοκρασία θα αλλάξει. Επιπλέον, θα δούμε αύξηση των επιπέδων της θάλασσας. Οι αλλαγές στους ωκεανούς μας, όπως η απελευθέρωση τοξινών και πλαστικών, μπορεί να έχουν κακές συνέπειες. Παρόμοια στα ποτάμια, τα εδάφη, την ατμόσφαιρα. Πρέπει να σταματήσουμε να εκπέμπουμε ό,τι καταστρέφει το περιβάλλον, τώρα, τόνισε ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Ο Δρ Meissner ισχυρίστηκε ότι ενδέχεται να είμαστε σε θέση να επιβραδύνουμε τη διαδικασία, αλλά πιθανόν είναι πολύ αργά για να σταματήσει το αναπόφευκτο.

Ωστόσο, η Δρ Meissner στρογγυλοποίησε τα λεγόμενά της επισημαίνοντας:

“Και πάλι, δεν είμαι βιολόγος, αλλά κατά τη γνώμη μου, νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο μαζικής εξαφάνισης.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika.com