Πως θα Είναι Εμφανισιακά οι Άνθρωποι που θα Γεννηθούν στο Διάστημα σε μελλοντικές αποικίες

Πως θα Είναι Εμφανισιακά οι Άνθρωποι που θα Γεννηθούν στο Διάστημα σε μελλοντικές αποικίες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει πολλά εγκυμονούντα ζώα στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων σαλαμάνδρων, ψαριών και αρουραίων, αλλά όχι εγκυμονούσες γυναίκες.

Περισσότερες από 60 γυναίκες έχουν ταξιδέψει στο διάστημα, όμως καμία δεν ήταν έγκυος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, πόσο μάλλον να γεννήθηκε κάποιο παιδί σε μηδενική βαρύτητα.

Αλλά μιλώντας για μελλοντικές διαστημικές αποικίες και πόλεις στον Άρη, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι μια μέρα οι άνθρωποι θα γεννήσουν κάπου πέρα ​​από τη Γη και αυτό φέρνει μερικά ενδιαφέροντα ερωτήματα. Πώς θα είναι; Πώς θα μοιάζουν τα μωρά; Και, τελικά, θα είναι μια γέννηση στο διάστημα διαφορετική;

Η πιο προφανής διαφορά είναι το περιβάλλον χαμηλής βαρύτητας και χωρίς τη βοήθεια της βαρυτικής έλξης της Γης, μπορεί να δυσκολευτεί περισσότερο μία μητέρα όταν έρθει η ώρα να σπρώξει το μωρό για να γεννηθεί.

Επιπλέον, αν κάποτε οι γυναίκες ζούσαν μόνιμα στο διάστημα, ίσως, μερικοί από τους κινδύνους της εγκυμοσύνης θα ήταν πολύ μεγαλύτεροι από ό, τι στη Γη.

Μελέτες δείχνουν ότι οι αστροναύτες, για παράδειγμα, χάνουν το 1% έως 2% της οστικής τους πυκνότητας για κάθε μήνα που περνάνε στο διάστημα και αυτό θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τον τοκετό επειδή θα μπορούσε να συμβεί μεγάλη ζημιά στην διαδικασία δημιουργίας των οστών ενός μωρού.

Γνωρίζουμε ήδη ότι ο τρόπος που γεννιόμαστε στη Γη, επηρεάζει την ανατομία μας. Για παράδειγμα, το μέγεθος του κεφαλιού μας περιορίζεται από το μέγεθος των καναλιών γέννησης των μητέρων μας. Κάτω από την λογική αυτή, τα μικρότερα ή τα μεγαλύτερα κεφάλια δεν θα ήταν η μόνη σημαντική αλλαγή.

Θα μπορούσε, επίσης, να αλλάξει το χρώμα της επιδερμίδας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο διάστημα έχουμε λιγότερη προστασία από την επιβλαβή διαστημική ακτινοβολία όπως είναι οι κοσμικές ακτίνες, έτσι ώστε να την εξουδετερώσουμε, οπότε είναι πολύ πιθανό να αναπτύξουμε νέους τύπους χρωστικών δέρματος. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι μελλοντικές γενιές που θα ζουν πέρα ​​από τη Γη θα εξελιχθούν έτσι ώστε να έχουν διαφορετικά χρώματα δέρματος.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Όσο περισσότερη μελανίνη υπάρχει στο σώμα, τόσο πιο σκούρα θα είναι το δέρμα. Έτσι, κάποιοι προβλέπουν ότι οι άνθρωποι που θα ζουν στο διάστημα μπορεί να αναπτύξουν σκοτεινό δέρμα με την πάροδο του χρόνου.

Αλλά αυτές οι αλλαγές μπορεί, ενδεχομένως, να χρειαστούν αιώνες ή ακόμα και χιλιετίες, αλλά αυτό δεν το ξέρει κανείς.

Η ουσία είναι ότι, τελικά, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι οι άνθρωποι που θα ζουν στο διάστημα θα μπορούσαν να εξελιχθούν έτσι ώστε να είναι αρκετά διαφορετικοί από τους ανθρώπους στη Γη, σε σημείο που θα τους θεωρούσαμε διαφορετικά είδη.

Αλλά προς το παρόν, για να μπορούμε να έχουμε χειροπιαστά στοιχεία του πως θα μπορούσε να φαίνεται ή να μεταλλαχτεί ο μελλοντικός άνθρωπος του διαστήματος, χρειαζόμαστε μόνο μια πολύ γενναία γυναίκα που θα ανοίξει το μονοπάτι αυτό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο Business Insider.

diadrastika.com