Εμφανίστηκε το πρόσωπο της Παναγίας Βρεφοκρατούσας σε μια πόλη στη Ρωσία (φωτο)

Εμφανίστηκε το πρόσωπο της Παναγίας Βρεφοκρατούσας σε μια πόλη στη Ρωσία

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στην περιοχή Beloretsk του Bashkortostan που απέχει 260 χλμ. aπό την Ufa, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν, εμφανίστηκε ένα πάρα πολύ παράξενο φαινόμενο στο κέντρο αναψυχής που ονομάζεται “Arsky Stone”.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η προσωρινή διευθύντρια του κέντρου αναψυχής Tamara Valeyeva, αλλά και από την ίδια την εικόνα, όπως την βλέπουμε, αυτό που εμφανίστηκε ήταν η Παναγία με το Βρέφος δίπλα στο πρόσωπό της.

Το υποτιθέμενο “πρόσωπο” βρίσκεται σε ύψος περίπου 4 μέτρων, ακριβώς πάνω στο κομμένο βράχο. Η φιγούρα αυτή αποκλείεται να σχηματίστηκε από τον άνεμο ή τη βροχή.

Η κα Tamara Valeyeva επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι μετά από μια φοβερή καταιγίδα που πέρασε από εκεί πριν από λίγες ημέρες, το πρόσωπο της Μητέρας του Θεού εμφανίστηκε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα, φαίνεται να διαπιστώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοια φιγούρα εμφανίζεται πάνω σε βράχο.

Όταν ήταν παιδί, διηγείται η γυναίκα, η γιαγιά της είχε πει ότι σε αυτά τα μέρη η Παναγία είχε εμφανιστεί ως σημάδι. Μετά από λίγο οι κομμουνιστές ανατίναξαν τον βράχο, καθώς υποτίθεται ότι αναζητούσαν μια σπηλιά όπου υπήρχαν κατάσκοποι.

Η γιαγιά της είπε ότι εκείνη την εποχή ήταν ακόμα η Σοβιετική Ένωση και ότι αυτό το θεϊκό σημάδι είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια και φόβο στις τοπικές αρχές. Οι αξιωματούχοι φοβόντουσαν ότι το βουνό όπου εκείνη την εποχή εμφανίστηκε η εικόνα της Παναγίας, η Μητέρα του Θεού θα ξεκινούσε ένα προσκύνημα από τους πιστούς και αυτό εκκλήφθηκε αρνητικά από την ηγεσία της Μόσχας.

Ξεπερνώντας, όμως, τις ιδεοληψίες και τις προλήψεις της εποχής εκείνης, ένα παρόμοιο φαινόμενο εμφανίζεται και σήμερα, μόνο που τώρα υπάρχουν φωτογραφίες που πιστοποιούν την παράξενη αυτή απεικόνιση.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

“Τώρα είναι σαφές ότι είναι το πρόσωπο της Παναγίας. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Δεν ξέρουμε, μοιάζει με ένα θαύμα», δήλωσε η Tamara Valeyeva.

Σύμφωνα με τον πάτερ Peter Kulinich, του Beloretsk, αυτό το φαινόμενο σημαίνει ότι η Μητέρα του Θεού προστατεύει τους ανθρώπους.

“Να είστε βέβαιος, να πάτε εκεί για να το δείτε. Απ΄όσο θυμάμαι, δεν υπήρχαν τέτοια θαύματα παλιά. Ο Θεός να μας επιτρέπει τέτοια θαύματα να εξακολουθούν να εμφανίζονται. Αυτά είναι καλά νέα», είπε σε συνέντευξή του στο ProUfu.

Από την άλλη, κάποιοι σκεπτικιστές εξήγησαν ότι πρόκειται για μία κοινή παρειδωλία: ένας σχηματισμός στον βράχο που μοιάζει και θυμίζει πρόσωπο. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν την “διαβολική” σύμπτωση να υπάρχουν δύο πρόσωπα, ένα μεγάλο και ένα μικρότερο που παραπέμπει σε ενήλικη γυναίκα και ένα βρέφος. Βέβαια, οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί ότι πρόκειται για ανθρώπινη παρέμβαση.

Εμφανίστηκε το πρόσωπο της Παναγίας Βρεφοκρατούσας σε μια πόλη στη Ρωσία

Το πρόσωπο της Μητέρας του Θεού εκδηλώθηκε και πάλι στο ίδιο τμήμα του ίδιου βουνού. Άραγε, είναι καλό ή κακό σημάδι; Δύσκολο να πει κάποιος. Ο χρόνος θα δείξει. Απλά η διαφορά από τα παλιά χρόνια, είναι τώρα δεν υπάρχει φόβος όταν συμβαίνουν τέτοιου είδους θαύματα.

diadrastika.com