Επισκεφθείτε τον Ναό του Ποσειδώνα, με τα «μάτια» ενός drone

Επισκεφθείτε τον Ναό του Ποσειδώνα, με τα «μάτια» ενός drone

Αν οι Αθηναίοι με τον Παρθενώνα τίμησαν την Αθηνά, τη μια από τους δύο διεκδικητές της ονοματοδοσίας της πόλης, στο Σούνιο αφιέρωσαν το ναό στο δεύτερο διεκδικητή, στον Ποσειδώνα.

Δεν υπήρχε ίσως και καλύτερη θέση απ’ αυτόν. Ένας βράχος ύψους 60 μέτρων πάνω από τη θάλασσα, στο νοτιότερο σημείο της πόλης, εκεί απ’ όπου περνούν για τελευταία φορά όσοι φεύγουν με πλοίο από την Αθήνα, ή το σημείο που συναντά κανείς πρώτο όταν πλησιάζει προς αυτήν.

Το Σούνιο, όπως ονομάζεται το ακρωτήριο που βρίσκεται ο ναός του Ποσειδώνα, βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο στην εσχατιά του νομού Αττικής. Τα παράλια του είναι βραχώδη και απότομα και είναι γνωστό, όχι μόνο των ερειπίων που έχουν απομείνει από τον Ναό, αλλά και λόγω της σημαντικής γεωγραφικής θέσης του αλλά και εξαιτίας του ονομαστού και πλέον διάσημου ηλιοβασιλέματος που μπορεί να απολαύσει κάποιος. Η θέα του ηλιοβασιλέματος από τον ναό του Ποσειδώνα θα χαραχτεί για πάντα στις καρδιές και στις μνήμες όλης της οικογένειας σας.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο ναός είναι το μέρος από όπου αυτοκτόνησε ο Αιγαίας όταν είδε τα μαύρα πανιά του πλοίου της επιστροφής του γιου του Θησέα από την Κνωσό για να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο, οπότε πίστεψε πως ήταν πια νεκρός, καθώς η συμφωνία ήταν αν γύριζε ζωντανός θα έβαζαν λευκά πανιά στα κατάρτια.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η θάλασσα ονομάστηκε Αιγαίο Πέλαγος.

Ο ναός που ήταν αφιερωμένος στον Ποσειδώνα, τον θεό της θάλασσας, χτίστηκε δυο φορές. Στις αρχές του 5ου αιώνα καταστράφηκε από τους Πέρσες και γύρω στο 444 π.Χ. δόθηκε διαταγή από τον Περικλή να κτιστεί ξανά. Ολοκληρώθηκε το 440 π.Χ. και είναι δωρικού ρυθμού.

Κοντά στον ναό του Ποσειδώνα, βρίσκεται και ο λιγότερο γνωστός ναός της Αθηνάς.

Στα νεότερα χρόνια, η ευρύτερη περιοχή λόγω της περιβαλλοντικής αξίας της, ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός ενώ κομμάτια του ναού έχουν μεταφερθεί σε μουσεία αλλά και σε ιδιωτικές συλλογές.

Κάπως έτσι, 5 σπόνδυλοι από τους κίονες υπάρχουν στην Αγγλία στο Chatsworth όπου στηρίζουν το άγαλμα του 6ου δούκα του Devonshire, 3 στη Βενετία και 3 στη Γερμανία.

Περιηγηθείτε μέσω των εντυπωσιακών πλάνων του Up Drones:

Σούνιο ο μαγευτικός Ναός του Ποσειδώνα!|Sounion.The magnificent Temple of Poseidon.Drone video.

με πληροφορίες από wikipedia.org και kidslovegreece.com και Up Drones

diadrastika.com

loading...