Τι αποκαλύπτουν τα γυαλιά και τα ρούχα σας για την προσωπικότητά σας!

Τι αποκαλύπτουν τα γυαλιά και τα ρούχα σας για την προσωπικότητά σας!

Φαίνεται ότι όπως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, σε μία παράφραση του γνωστού αποφθέγματος, τα γυαλιά σας είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητά σας.-d-

Για τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης τους θα πρέπει να υπερηφανεύονται όσοι φορούν γυαλιά καθώς όπως αποδεικνύεται επιστημονικά, έχουν υψηλότερο IQ απ΄όσους έχουν τέλεια όραση.

Ειδικότερα, ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μάιντς στη Γερμανία διαπίστωσαν πως, τα άτομα που έχουν μυωπία, έχουν υψηλότερο IQ και είναι πιο μορφωμένα απ’ όσους δεν χρειάζονται γυαλιά οράσεως, όπως διαβάζουμε στο athensmagazine.gr

Οι επιστήμονες έκαναν έρευνα μελετώντας την αύξηση των κρουσμάτων μυωπίας στην Ευρώπη. Το 50% των ατόμων που είναι εργαζόμενοι άνω των 40 ετών έχουν πρόβλημα μυωπίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 3.452 ατόμων με τους επιστήμονες να λαμβάνουν υπόψη τους τα αποτελέσματα των οφθαλμολογικών εξετάσεων, τα τεστ εξυπνάδας αλλά και την ηλικία των ερωτηθέντων.

Η έρευνα επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Μια υψηλή μαθησιακή ικανότητα εντοπίζεται στους μύωπες σε αντίθεση με σε όσους δεν είναι μύωπες. Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι στενή σχέση μεταξύ των επιπέδων εξυπνάδας και του χρόνου που αφιερώνει κανείς στο διάβασμα. Διαβάζοντας βιβλία, μπορεί κανείς να καταστήσει ευεπίφορα τα μάτια του σε διάφορες παθήσεις όπως η μυωπία».

Τι φανερώνουν τα ρούχα σας για την προσωπικότητά σας

Ξέρετε τι φανερώνουν τα ρούχα σας για την προσωπικότητά σας; Η επιλογή της γκαρνταρόμπας σας μπορεί να αποκαλύψει στον άλλον ποιος πραγματικά είστε και να μην μπορείτε να κρύψετε! Ίσως είναι ο πρώτος καθρέφτης του εαυτού μας!

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα ρούχα για να γίνουν αρεστοί, να ενταχθούν σε μια κοινωνική ομάδα ή ακόμα και να διαφοροποιηθούν από αυτή. Τα ρούχα και το στυλ φανερώνουν τη διάθεση, τις συνήθειες ή και το κοινωνικό επίπεδο. Το στυλ λοιπόν χωρίζεται σε μερικές βασικές κατηγορίες και δίνουν κάποιες πληροφορίες για τα άτομα που τα ακολουθούν, όπως τα διαβάσαμε στο athensmagazine.gr:

Εμφάνιση μόνο με ακριβά και επώνυμα ρούχα

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το στυλ αυτό αποτελείται από ένα ντύσιμο το οποίο περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο επώνυμα και ακριβά κομμάτια. Υιοθετείται συνήθως από άτομα επιτυχημένα αλλά κάποιες φορές φανερώνει άτομα με υλιστική και ανασφαλή συμπεριφορά.

Εμφάνιση με συμβατικό τρόπο ντυσίματος

Ο συμβατικός τρόπος ντυσίματος είναι αυτός που σου δίνει μια εικόνα περιποιημένη αλλά ταυτόχρονα αυστηρή και ίσως κάποιες φορές απρόσωπη γιατί δε σου αφήνει πολλά περιθώρια να αντλήσεις πληροφορίες για τα άτομα που το επιλέγουν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι συνήθως εσωστρεφείς, δεν έχουν την τάση να ζουν επικίνδυνα και δεν επιθυμούν να ξεχωρίζουν.

Εμφάνιση εντελώς απεριποίητη

Στις περιπτώσεις αυτές οι άνθρωποι που έχουν υιοθετήσει το συγκεκριμένο στυλ έχουν εμφάνιση παραμελημένη. Τα ρούχα τους είναι απεριποίητα ίσως όχι και τόσο καθαρά ή τσαλακωμένα και είναι συνήθως παλιά και φθαρμένα. Το στυλ αυτό δείχνει άτομα που έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για την εμφάνισή τους. Τα άτομα αυτά είναι πολύ πιθανό να έχουν χάσει ακόμα και το ενδιαφέρον τους για τις σπουδές ή την εργασία ή ακόμα και για το μέλλον.

Εμφάνιση με καθημερινό κομψό στυλ

Στην περίπτωση αυτή τα άτομα κρίνουν τις περιστάσεις και επιλέγουν να ντύνονται ανάλογα με αυτές. Προσέχουν την εμφάνισή τους χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα επιτηδευμένη. Τα άτομα που υιοθετούν αυτό το στυλ ντυσίματος είναι συνήθως ιδιαίτερα ελκυστικά και αρκετά επιτυχημένα.

Εμφάνιση gothic

Το στυλ αυτό είναι ιδιαίτερα εκκεντρικό και σκοτεινό. Το επιλέγουν άτομα που έχουν απορρίψει την κοινωνία όπως οι ίδιοι την αντιλαμβάνονται και με το στυλ αυτό εκφράζουν την έντονη μελαγχολία, την οργισμένη τους διάθεση και την αντίδρασή τους στο συμβατό. Το στυλ αυτό υιοθετείται κυρίως από άτομα νεαρής ηλικίας.

athensmagazine.gr

loading...