Ήταν οι Φαραώ Γίγαντες; Τι έδειξε επιστημονική έρευνα

Ήταν οι Φαραώ Γίγαντες; Τι έδειξε επιστημονική έρευνα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Υπήρξαν ποτέ γίγαντες στην πραγματικότητα ή βρίσκονται μόνο στους μύθους, τους θρύλους και τα παραμύθια; Στην αναζήτηση της απόδειξης ότι οι γίγαντες υπήρχαν, οι άνθρωποι παραδοσιακά υπερβάλλουν με αβάσιμες ιστορίες και ενδείξεις που επισημαίνουν την πιθανότητα να υπήρξαν, αλλά δεν την αποδεικνύουν.

Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν αρκετές αμφιλεγόμενες ανακαλύψεις σκελετών με ύψος άνω των 9 ποδιών, περίπου 2.70μ., μαζί με άλλα αντικείμενα, που έχουν υποδείξει σε μερικούς ερευνητές ότι κάποιο είδος ψηλών ανθρώπων που θα μπορούσαν να περιγραφούν ως γίγαντες για την εποχή τους, ίσως, να ενέπνευσαν αυτούς τους θρύλους, μέσα από μία παράξενη αλλά άγνωστη, ακόμα για εμάς, πραγματικότητα.

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι τα λείψανα ενός αρχαίου Αιγύπτιου Φαραώ, που πιστεύεται ότι είναι της Τρίτης Δυναστείας, θα μπορούσαν να ανήκουν στο παλαιότερο γνωστό ανθρώπινο γίγαντα. Οι ειδικοί αναρωτιούνται τώρα: είναι οι γίγαντες κάτι περισσότερο από μύθος;

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, ο υψηλότερος Φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου, ο Sa Nakht, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα πριν από περίπου 5000 χρόνια, ήταν 1.987 μ. εκατοστά ψηλός, αν και ο μέσος άνθρωπος εκείνη την εποχή δεν ψήλωνε περισσότερο από περίπου 1.60 ή το πολύ 1.70 μ., σύμφωνα με τον Michael Habicht, έναν αιγυπτιολόγο του University of Zurich’s Institute of Evolutionary Medicine, όπως αναφέρεται στην Live Sciene.

Έτσι ο Sa Nakht, του οποίου τα οστά ανακαλύφθηκαν το 1901 κοντά στο Beit Hallaf, περίπου εκατό χιλιόμετρα από το Λούξορ, ήταν για εκείνη την εποχή ένας πραγματικός γίγαντας κυβερνήτης.

Ακόμα και ο σχετικά υψηλός Φαραώ, ο Ραμσής ΙΙ, ο οποίος κυβέρνησε την Αρχαία Αίγυπτο χιλιάδες χρόνια μετά τον Sa Nakht, ήταν μόλις 1.75 εκατοστά ψηλός.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης Francesco Galassi πιστεύει ότι η υψηλή ανάπτυξη του Φαραώ Sa-Nakht προκλήθηκε από κάποια ορμονική αποτυχία, η οποία σήμερα ονομάζεται ασθένεια του γιγαντισμού. Αυτή η περίπτωση είναι ενδιαφέρουσα ακόμη και με την έννοια ότι είναι η πιο αρχαία περίπτωση μιας τέτοιας νόσου που είναι γνωστή στην επιστήμη.

Είναι αλήθεια ότι όλοι οι Αιγύπτιοι ερευνητές δεν συμφωνούν με τη δήλωση του Ελβετού επιστήμονα. Μερικοί πιστεύουν ότι οι Φαραώ ήταν γενικά διαφορετικοί από τους συνηθισμένους κατοίκους της αρχαίας Αιγύπτου και συχνά διακρίνονταν όχι μόνο από το ψηλό ανάστημα αλλά και από περίεργο επίμηκες κεφάλι για να μην αναφέρουμε τις παραφυσικές ικανότητες, πέρα από το μέσο όρο, σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες που έχουν φτάσει στην διάθεσή τους.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Κατά συνέπεια, γίνονται διάφορες εικασίες ότι τόσο ο ίδιος ο Φαραώ Sa-Nakht όσο και άλλοι, θα μπορούσαν να είναι είτε “εξωγήινοι” είτε εκπρόσωποι ενός αρχαιότερου πολιτισμού της Γης που χάθηκε, όπως για παράδειγμα, των Ατλάντων.

Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να αντικρούσει μια τέτοια φαινομενικά φανταστική υπόθεση και ως εκ τούτου η εκδοχή της ασθένειας του γιγαντισμού φαίνεται περισσότερο αποδεκτή από τους επιστήμονες, παρόλο που διάφοροι υπαινιγμοί υποδηλώνουν ότι o Sa-Nakht δεν είναι η μοναδική απόδειξη ενός πανύψηλου Φαραώ, αλλά ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες που δεν έχουν μελετηθεί ακόμα.

Εξάλλου τα οστά του συγκεκριμένου Φαραώ, ανακαλύφθηκαν τον 1901 και η μελέτη έγινε περισσότερο από 1000 χρόνια μετά! Γιατί να μην υπάρχουν κι άλλοι;

diadrastika.com