Γιατί να Κάνετε μία Ευχή Σήμερα στα Πεφταστέρια των Περσείδων

Γιατί να Κάνετε μία Ευχή Σήμερα στα Πεφταστέρια των Περσείδων

Όπως πάντα κάθε χρόνο, αυτήν την περίοδο έχουμε το γνωστό καλοκαιρινό ραντεβού των Περσείδων, την πιο εντυπωσιακή θερινή βροχή από πεφταστέρια, τα οποία βρίσκονται στην αποκορύφωσή τους απόψε το βράδυ.

Είναι γρήγορα και φωτεινά, ενώ συνήθως διαθέτουν μακριές πύρινες «ουρές» και εμφανίζονται σχεδόν σε όλα τα σημεία του ουρανού, παρά το γεγονός ότι φαίνεται να “εισβάλουν” από τα βόρεια-βορειοανατολικά. Είναι γιατί έρχονται από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα, από τον οποίο και ονομάστηκαν.

Οι Περσείδες, που καταγράφηκαν για πρώτη φορά από Κινέζους αστρονόμους το 36 μ.Χ., αρχίζουν να πέφτουν αραιά από τις 17 Ιουλίου περίπου, πυκνώνουν σταδιακά και διαρκούν έως τις 24 Αυγούστου.

Καθώς εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα με ταχύτητα σχεδόν 60 χλμ. το δευτερόλεπτο και αναφλέγονται σε ύψος περίπου 100 χλμ. από την επιφάνεια της Γης, σχηματίζουν ένα υπέροχο θέαμα που γίνεται ορατό με γυμνό από τους παρατηρητές. Για να τα δείτε πρέπει το οπτικό πεδίο σας να περιλαμβάνει ένα όσο γίνεται μεγαλύτερο τμήμα σκοτεινού ουρανού, μακριά από τα φώτα της πόλης ή του χωριού.

Και κάπου εδώ, θυμόμαστε τις γιαγιάδες μας που έλεγαν να κάνουμε μία ευχή όταν βλέπουμε ένα αστέρι που πέφτει, η οποία μπορεί κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να πραγματοποιηθεί.

Γιατί όμως το κάνουμε αυτό; Τι μπορεί να «κρύβεται» πίσω από αυτή την λαϊκή παράδοση; Δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν την ευχή στα πεφταστέρια μία δεισιδαιμονία, όμως πρόκειται για μία συνήθεια που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Τι συμβαίνει, λοιπόν; Μπορούν τα μικρά αυτά κομμάτια μετεωριτών που το βάρος τους δεν ξεπερνά τα λίγα γραμμάρια να κάνουν τις προσδοκίες μας πραγματικότητα;

Ο Πλάτωνας ήταν πεπεισμένος πως ο θεός πρώτα δημιούργησε τις ψυχές και ύστερα τις διασκόρπισε στα άστρα προκειμένου να μάθουν την φύση των πραγμάτων. Επομένως, τα πολύ μικρά τμήματα, μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου ουράνιου σώματος, αποτελούν και ελάχιστο τμήμα των ψυχών που πέφτουν στην Γη για να μάθουν την φύση των πραγμάτων και εδώ.

Μία άλλη εκδοχή του να μεταφέρουμε την επιθυμία μας σε πεφταστέρια, ίσως, βρίσκεται βαθιά χαραγμένη στις κυτταρικές μνήμες μας, για μία απομακρυσμένη επικοινωνία με νοήμονα όντα που εφορεύουν τον πλανήτη, για τα οποία στην σημερινή εποχή λέμε ότι κινούνται σε ιπτάμενα οχήματα… καθώς τα πεφταστέρια δίνουν την αίσθηση ενός ATIA.

Και, ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι δεν υπάρχουν γύρω μας «επισκέπτες από αλλού» που μας «ακούν» με κάποιον τρόπο, οι οποίοι θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τις ευχές μας;

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika.com

loading...