Οι Σωστές Κινήσεις για να Είναι το Σπίτι σας Όμορφα Φωτισμένο

[23/08/2019 - 09:18]

Οι Σωστές Κινήσεις για να Είναι το Σπίτι σας Όμορφα Φωτισμένο

Όλοι έχουμε και χρησιμοποιούμε φώτα στο σπίτι μας. Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο απλά να φωτίζουν. Κάθε φωτισμός έχει μία ιδιαιτερότητα. Για παράδειγμα δεν χρησιμοποιούμε την ίδια ένταση και κατεύθυνση φωτισμού όταν διαβάζουμε, όταν βλέπουμε τηλεόραση, όταν μαγειρεύουμε ή κάνουμε διάφορα άλλα πράγματα.

Πολλές φορές, ο λάθος φωτισμός μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ατονία ή ακόμα και υπερένταση. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να υπάρχει ο σωστός φωτισμός, στα σωστά σημεία.-d-

Νομίζετε πως ο φωτισμός στο σπίτι σας είναι μόνο για να μη χάνετε το δρόμο σας στο σκοτάδι; Υπάρχουν τόσα μυστικά για το φως ακόμη που πρέπει να μάθετε!

Μια κακή συνήθεια των περισσοτέρων είναι πως δεν αντιλαμβάνονται τον φωτισμό ως μέρος της διακόσμησή τους. Όταν λέμε τον φωτισμό δεν εννοούμε φυσικά τις πηγές φωτισμού κι αυτό γιατί είμαστε σίγουροι πως φωτιστικά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, υπάρχουν. Όσο ακριβό, πολυτελές ή πλούσιο σε λαμπιόνια κι αν είναι ένα φωτιστικό ποτέ δεν θα μπορέσει να αποδώσει σωστά αν εσείς δεν το χρησιμοποιείτε σωστά.

Αυτό που θα πρέπει πάντα να προσέχετε είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε τα φωτιστικά σας σώματα και δε την κατεύθυνση στην οποία τα στρέφετε.

Ένας διευθυντής φωτογραφίας, για παράδειγμα, σε μια θεατρική παράσταση ή σε μια ταινία δεν κάνει αυτό που ο τίτλος του νομίζετε πως προδίδει. Ο διευθυντής φωτογραφίας είναι υπεύθυνος για το φωτισμό κάθε σκηνής. Είναι αυτός που με το φως θα γράψει κάθε σκηνή χωριστά. Είναι αυτός που μέσω του φωτός θα περάσει ή θα δημιουργήσει στους θεατές κάθε μοναδικό συναίσθημα του έργου που παρακολουθούν.

Μην κουράζεστε, όμως, με την θεωρία. Περάστε αμέσως στην πράξη ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Επιμέρους φωτισμός Μια ποικιλία φωτιστικών σωμάτων σε διάφορα σημεία και σε διαφορετικά μεταξύ τους ύψη μέσα σε ένα χώρο θα επιφέρουν ένα καθόλα αρμονικό αποτέλεσμα.

Σας προτείνουμε ποικιλία φωτιστικών και πηγών φωτισμού.

Σποτ φωτισμός Χρησιμοποιήστε σποτ φωτισμό για να φωτίσετε συγκεκριμένα μέρη του χώρου σας που για κάποιο λόγο είναι σημαντικά για εσάς. Στο καθιστικό ή στο υπνοδωμάτιο, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φωτίσετε κάποιο έργο Τέχνης στον τοίχο σας.

Φωτίστε συγκεκριμένα σημεία του χώρου με σποτ φωτισμού.

Ελεγχόμενη φωτιστική ένταση Καλό θα είναι κάθε φωτιστικό μέσο που έχετε να είναι αυτόνομο και η έντασή του να είναι χειροκίνητα ελεγχόμενη. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να δημιουργείτε εσείς το σκηνικό της δική σας παράστασης στο σπίτι σας ανάλογα πάντα με τη διάθεσή σας.

Φροντίστε κάθε φωτιστικό που βάζετε στον χώρο σας να είναι αυτόνομα.

Φωτισμός στην κουζίνα Δώστε μεγαλύτερη έμφαση στα φώτα που βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά των ντουλαπιών πάνω από τον πάγκο. Θα σας χρειαστούν περισσότερο από το κεντρικό φωτιστικό της οροφής.

Δώστε έμφαση στα φώτα που βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά των ντουλαπιών.

Φωτισμός στο μπάνιο Πέρα από οποιοδήποτε φωτιστικό μέσο κι αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε για το μπάνιο σας ένα είναι αυτό που στην ουσία πρέπει να προσέξετε.

Μην παραλείψετε να χρησιμοποιήσετε δύο φωτιστικές πηγές επάνω ή δίπλα από τον καθρέφτη του μπάνιου σας τοποθετώντας τες σε κάθε πλευρά αυτού. Το ένα θα συμπληρώνει το άλλο και δεν θα σας ξεφεύγει καμία λεπτομέρεια.

Ανάποδος φωτισμός Η κατεύθυνση του φωτός είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην τέχνη του φωτισμού. Μια φωτιστική πηγή που φωτίζει από κάτω προς τα επάνω δημιουργεί περίεργους και ασυνήθιστους, για το ανθρώπινο μάτι, όγκους και σκιές.

Ωστόσο, ένας τέτοιου είδους φωτισμός χρησιμοποιείται για να προσθέσει μια δόση έντασης και ατμόσφαιρας μέσα σε ένα χώρο. Πολλές φορές, αυτού του είδους ο φωτισμός, τοποθετείται στους διαδρόμους και στις εσωτερικές σκάλες.

spirossoulis.com

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ