Τα Κλειδιά για την «Πύλη των Θεών»: Τα Χάλκινα Εργαλεία του Αρχαίου Περού

Τα Κλειδιά για την «Πύλη των Θεών»: Τα Χάλκινα Εργαλεία του Αρχαίου Περού

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πολλοί θεωρούν τα  «χάλκινα εργαλεία του αρχαίου Περού» από τα πιο μυστηριώδη αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στη Νότια Αμερική. Ενώ δεν γνωρίζουμε πολλά για τα αινιγματικά «εργαλεία», πολλοί τα θεωρούν ως τις οριστικές αποδείξεις ότι χιλιάδες χρόνια πριν από τους Ίνκας, ένας υπερσύγχρονος πολιτισμός άνθισε στη Νότια Αμερική.

Σήμερα, όταν μιλάμε για τα «χάλκινα εργαλεία του Περού», οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνήσουν ότι είναι «επιτηδευμένα τεχνουργήματα», ενώ οι σκεπτικιστές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πρόκειται απλώς για κάποια διακοσμητικά αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν από αρχαίους ανθρώπους που λάτρευαν τον Ήλιο.

Αυτές οι δύο θεωρίες έχουν δημιουργήσει μια συνεχή κόντρα συζητήσεων μεταξύ των “πιστών” και των σκεπτικιστών στην προσπάθειά τους να καταλάβουν τι είναι οι αινιγματικοί δίσκοι.

Σήμερα υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες για τα αποκαλούμενα και ως “γρανάζια”. Τα αινιγματικά τεχνουργήματα του Περού αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τον καθηγητή Rafael Larco Hoyle στο βιβλίο του «Περού» και παρόλο που υπάρχουν μερικές εικόνες που αντιπροσωπεύουν τα υποτιθέμενα εργαλεία σε καλή κατάσταση, ο πραγματικός σκοπός τους έχει παραμείνει ένα μυστήριο για χρόνια.

Οι περισσότερες εικόνες δείχνουν τα περίεργα αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν συνολικά έξι κυκλικά αντικείμενα που μοιάζουν καταπληκτικά με γρανάζια με δόντια σχεδόν στο σύνολό τους. Αυτό οδήγησε πολλούς να πιστέψουν ότι ήταν μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης μηχανής που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι άνθρωποι στο Περού.

Παρόμοιες ανακαλύψεις βρέθηκαν στη Μεσόγειο όταν οι δύτες ανέκτησαν τον λεγόμενο Μηχανισμό των Αντικυθήρων, ένας αρχαίος υπολογιστής που χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και αποτελείται από πολυάριθμα γρανάζια που, μυστηριωδώς, μοιάζουν με αυτά τα αντικείμενα από το Περού.

Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε αν τα αινιγματικά «χάλκινα εργαλεία του αρχαίου Περού» χρησιμοποιήθηκαν για παρόμοιους λόγους σε κάποιο μηχανισμό, όπως των Αντικυθήρων. Ωστόσο, πριν από την ανακάλυψη του μηχανισμού των Αντικυθήρων, οι ερευνητές πίστευαν ότι η αρχαία ανθρωπότητα δεν ήταν σε θέση να δημιουργήσει σύνθετες μηχανές ή «υπολογιστές». Η ανακάλυψη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων άλλαξε τα πάντα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα ότι τα μυστηριώδη «χάλκινα εργαλεία του αρχαίου Περού» θα μπορούσαν να ανήκουν σε μια διάταξη παρόμοια με εκείνη του μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μια άλλη θεωρία για τα μυστήρια «χάλκινα εργαλεία του αρχαίου Περού» είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό με την πύλη Hayu Marka ή αλλιώς την πύλη Amaru Meru (Πύλη των Θεών).

Η μυστηριώδης κατασκευή Πύλης στην ορεινή περιοχή Hayu Marca στο νότιο Περού, κοντά στη λίμνη Titicaca, είναι ένα από τα πιο αινιγματικά μεγαλιθικά «μνημεία» της περιοχής.

Οι ντόπιοι της περιοχής αναφέρονται σε ένα μύθο σύμφωνα με τον οποίο η μυστηριώδης πόρτα είναι στην πραγματικότητα «πύλη στις χώρες των Θεών» και μέσα από αυτήν, πολλοί ήρωες και θεοί έφτασαν στη Γη χιλιάδες χρόνια πριν.

Η λεγόμενη και Stargate ανακαλύφθηκε από τον José Luis Delgado Mamanu, έναν τοπικό οδηγό ορειβασίας που εξερευνούσε την περιοχή.

Άλλοι τοπικοί μύθοι λένε ότι στο μακρινό παρελθόν, ένας ιερέας Ίνκα, που ονομαζόταν Amaru Muru, από τον Ναό των Επτά Ακτίνων έφυγε από το ναό του με έναν ιερό δίσκο από χρυσό γνωστό και ως “το κλειδί των θεών των επτά ακτίνων”.

Ο ιερέας κρύφτηκε στα βουνά του Hayu Brand, φοβούμενος ότι οι Ισπανοί θα μπορούσαν να πάρουν το κλειδί του. Αργότερα, ο ιερέας έφτασε στην «Πύλη των Θεών» στο Hayu Marca, όπου έδειξε το κλειδί σε άλλους ιερείς και σαμάνους που βρίσκονταν εκεί και μετά από μία ορισμένη τελετουργία, η πόρτα άνοιξε με ένα μπλε φως που προερχόταν από εκεί.

Ο ιερέας Amaru Muru παρέδωσε τον χρυσό δίσκο σε έναν από τους σαμάνους και εισήλθε στην Πύλη. Δεν τον είδαν ξανά από τότε.

Χάρη στους θρύλους της «Πύλης των Θεών», είναι πιθανό ότι τα αινιγματικά «Χάλκινα εργαλεία του αρχαίου Περού» χρησιμοποιήθηκαν στην πραγματικότητα από τους αρχαίους ανθρώπους στην περιοχή ως «κλειδιά» της λεγόμενης και «Πύλης των Αστεριών» ή πρόκειται απλά για αντίγραφα που δημιουργήθηκαν σε μεταγενέστερες περιόδους ελπίζοντας οι κατασκευαστές τους να αναδημιουργήσουν το αρχικό «Κλειδί των Θεών» που θα ανοίξει και πάλι, την Πύλη ενός άλλου κόσμου που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Titicaca.

diadrastika.com