Η μαύρη τρύπα του Γαλαξία μας ξαφνικά έγινε φωτεινή και οι επιστήμονες έμειναν άφωνοι να αναρωτιούνται τι συμβαίνει

Η μαύρη τρύπα του Γαλαξία μας ξαφνικά έγινε φωτεινή και οι επιστήμονες έμειναν άφωνοι να αναρωτιούνται τι συμβαίνει

Τι νομίζετε ότι μπορεί να συμβαίνει μέσα σε μια μαύρη τρύπα; Πολύ δύσκολο να απαντηθεί, ωστόσο πιστεύεται ότι εκεί συνθλίβονται τα πάντα, αν και έχει αποκλειστεί η πιθανότητα να μεταφέρει ό,τι βρεθεί στο πεδίο της σε μία άλλη διάσταση!-d-

Οι αστρονόμοι εντόπισαν κάτι που αποκαλούν «πρωτοφανή» παρατηρώντας την πλησιέστερη υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στη Γη αυτή την άνοιξη – μια τεράστια έκρηξη υπέρυθρης ακτινοβολίας. Και οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα τι προκάλεσε τη λάμψη.

Η μαύρη τρύπα που είναι γνωστή ως Τοξότης A * (Sgr A *) βρίσκεται στη μέση του Γαλαξία, μόλις 26.000 έτη φωτός από τη Γη, σύμφωνα με τη NASA. Οι επιστήμονες που παρακολουθούν τη μαύρη τρύπα για τέσσερις ημέρες τον Απρίλιο και Μάιο του τρέχοντος έτους χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Keck II στη Χαβάη είδαν την «έκρηξη».

Ενώ είναι γνωστό ότι η τρύπα είναι «εξαιρετικά μεταβλητή» για χρόνια, οι νέες παρατηρήσεις κατέγραψαν πολύ «πιο φωτεινά επίπεδα ροής» το 2019 , σύμφωνα με μελέτη που έγινε αποδεκτή από το περιοδικό Astrophysical Journal Letters. Η κατανομή των μεταβολών ροής από τις τέσσερις νύχτες περιγράφεται επίσης ως «πολύ ασυνήθιστη» σε σύγκριση με ιστορικά δεδομένα από τα τηλεσκόπια, συμπεριλαμβανομένου του Keck II.

Ο Tuan Do, ένας αστρονόμος στην UCLA ο οποίος παρατηρεί τη μαύρη τρύπα εδώ και χρόνια, έγραψε στο twitter για το απίστευτο γεγονός το Σάββατο. «Η μαύρη τρύπα είναι πάντα μεταβλητή, αλλά αυτό ήταν το πιο περίεργο που έχουμε δει στην υπέρυθρη ακτινοβολία μέχρι στιγμής», έγραψε ο Do, όπως αναφέρεται στο reader.gr

Το Μάτι του Ώρου Θυμίζει η Πρώτη Μαύρη Τρύπα που Καταγράφηκε ποτέ

Λίγο-πολύ αρκετοί από εμάς έχουν ακούσει να γίνεται λόγος για τις μαύρες τρύπες. Είναι, όμως, πραγματικά πολύ εντυπωσιακό, αν και κανείς ακόμα από τους επιστήμονες δεν είναι σε θέση να πουν τι είναι πραγματικά. Μόνο οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας και οι συνωμοσιογράφοι έχουν λύσει αυτό το θέμα.

Ωστόσο, κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό αφορά το γεγονός ότι ως τώρα το μόνο οπτικό υλικό που κυκλοφορεί για αυτές είναι καθαρά μία καλλιτεχνική απεικόνιση και τίποτα περισσότερο.

Ακόμα και η πολύ πρώτη εικόνα μιας μαύρης τρύπας, δεν είναι τόσο πραγματική, καθώς δημιουργήθηκε από τον Jean-Pierre Luminet το 1979.

Δείτε την πρώτη φωτογραφία. Τι σας θυμίζει;

Το Μάτι του Ώρου Θυμίζει η Πρώτη Μαύρη Τρύπα που Καταγράφηκε ποτέ

Σε πολλούς που έχουν μία διαφορετική οπτική ματιά από την συνηθισμένη, θυμίζει αρκετά στην όψη ένα μάτι. Ένα μάτι που παραπέμπει ιδιαιτέρως στο Μάτι του Ώρου:

Το Μάτι του Ώρου Θυμίζει η Πρώτη Μαύρη Τρύπα που Καταγράφηκε ποτέ
Αριστερά: Μάτι του Ώρου. Δεξιά: Ανθρώπινη Επίφυση.

Άραγε, να είναι τόσο τυχαίο, ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έδιναν πολύ μεγάλη σημασία στο λεγόμενο “Μάτι του Ώρου”, το οποίο παράλληλα σχετιζόταν και με την επίφυση μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο οποίος θεωρείτε ότι σε πλήρη λειτουργία μπορεί να σε ταξιδέψει σε άλλες διαστάσεις, όπως και η μαύρη τρύπα, σύμφωνα με διάφορες θεωρίες;

Διαβάστε επίσης: ΕΠΙΦΥΣΗ: Μία ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ του ΧΡΟΝΟΥ, μία STARGATE (video)

loading...