Για την Μεγαλύτερη Πυραμίδα στον Κόσμο Χρειάστηκαν 1000 χρόνια για την Οικοδόμησή της

Για την Μεγαλύτερη Πυραμίδα στον Κόσμο Χρειάστηκαν 1000 χρόνια για την Οικοδόμησή της

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αναγνωρίζεται ως η μεγαλύτερη πυραμίδα σε όγκο με τέσσερα εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες κυβικά μέτρα. Οι ειδικοί λένε ότι χρειάστηκαν περίπου 1000 χρόνια για την κατασκευή της.

Μέχρι στιγμής, φαίνεται να αποτελεί το μεγαλύτερο μνημείο που χτίστηκε ποτέ στον κόσμο, μεταξύ όλων των αρχαίων πολιτισμών.

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Cholula ή Tlachihualtepetl από το Nahuatl που σημαίνει “χειροποίητος λόφος”, είναι το μεγαλύτερο πυραμιδικό οικοδόμημα στον κόσμο με 450 μέτρα ανά πλευρά και ύψος 66 μέτρα.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου μια πυραμίδα, αλλά ένα μνημείο που στοιβάζεται πάνω από ένα άλλο, αποτελούμενο από τουλάχιστον έξι κτίρια. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους αυξήθηκε σταδιακά, καθώς οι διαδοχικοί πολιτισμοί βελτίωναν αυτό που είχε ήδη κατασκευαστεί από τους προηγούμενους.

Για την Μεγαλύτερη Πυραμίδα στον Κόσμο Χρειάστηκαν 1000 χρόνια για την Οικοδόμησή της
Μικρό μέρος της Πυραμίδας Cholula

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Cholula ισοδυναμεί με εννέα ολυμπιακές πισίνες. Ωστόσο, έχει έναν εντυπωσιακό ρεκόρ: είναι η μεγαλύτερη πυραμίδα στη Γη, με βάση τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας και σχεδόν διπλάσια σε ένταση. Είναι, μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο μνημείο που χτίστηκε ποτέ στον κόσμο, μεταξύ όλων των πολιτισμών.

Είναι ενδιαφέρον ότι είναι επίσης επίσημα αναγνωρισμένη ως η μεγαλύτερη πυραμίδα σε όγκο με 4.500.000 m³, αλλά δεν είναι η υψηλότερη.

Για την Μεγαλύτερη Πυραμίδα στον Κόσμο Χρειάστηκαν 1000 χρόνια για την Οικοδόμησή της
Μακέτα της Πυραμίδας Cholula

Ενώ οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι πότε ξεκίνησε ακριβώς η κατασκευή της πυραμίδας, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ήταν γύρω στα 300 π.Χ. ή στην αρχή της χριστιανικής εποχής. Εκτιμάται ότι χρειάστηκαν 500 με 1000 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η πυραμίδα. Σύμφωνα με το μύθο, όταν οι ντόπιοι κάτοικοι άκουσαν ότι οι Ισπανοί κατακτητές πλησίαζαν, οι ντόπιοι κάλυψαν τον ιερό ναό με χώμα.

Cholula: Μία από τις Μεγαλύτερες Πυραμίδες του Κόσμου Κρυμμένη Μέσα σε ένα Βουνό
Μια εξαιρετικά σπάνια εικόνα της Πυραμίδας Cholula καλυμμένη με βλάστηση και μια μικρή εκκλησία που έχτισαν οι Ισπανούς κατακτητές υπό τον Cortes, χωρίς να γνωρίζουν τι κρυβόταν από κάτω!

Όταν ο Cortes και οι άντρες του έφθασαν στην πόλη Cholula τον Οκτώβριο του 1519, περίπου 1.800 χρόνια μετά την κατασκευή της πυραμίδας, σφαγιάστηκαν περίπου 3.000 άνθρωποι σε μία ώρα, το 10% του συνόλου του πληθυσμού της πόλης και κατέστρεψαν πολλές από τις δομές.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Όταν ο Cortes και οι άντρες του έφθασαν στο Μεξικό, το μνημείο ήταν ήδη εκεί και ήταν πλήρως καλυμμένη με βλάστηση. Δεν άγγιξαν ποτέ την πυραμίδα, γιατί δεν την βρήκαν ποτέ.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι πρώτες ανασκαφές επί τόπου αποκάλυψαν μια σειρά από τρομακτικά ευρήματα, συμπεριλαμβανομένων παραμορφωμένων κρανίων αποκεφαλισμένων παιδιών.

Παρά το μέγεθος, λίγα είναι γνωστά για την αρχική ιστορία της πυραμίδας που εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο, καθώς σύμφωνα με τους θρύλους, η Μεγάλη Πυραμίδα της Cholula χτίστηκε από τους γίγαντες.

diadrastika.com

loading...