Μέλι και 4 Άγνωστες Χρήσεις του για Εσάς πέρα από την κουζίνα και το πρωινό σας

[13/08/2019 - 10:26]

Μέλι και 4 Άγνωστες Χρήσεις του για Εσάς πέρα από την κουζίνα και το πρωινό σας

Το μέλι και ειδικά το ελληνικό μέλι έχει πολλές ιδιότητες θεραπευτικές, τις οποίες λαμβάνουμε μέσα από χρήσης στην κουζίνα, όπως να το αλείφουμε στο ψωμί για πρωϊνό, στα γλυκά και αλλού. Έχετε, όμως, υπόψιν σας ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με διαφορετικούς τρόπους και, μάλιστα, εκτός κουζίνας;-d-

Δείτε πού αλλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι εκτός από το πρωινό σας, σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε στο spirossoulis.com

Η μέλισσα εμφανίστηκε στη Γη περίπου πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια (πολύ πριν από εμάς) και λένε πως όταν πάψει να υπάρχει, η ανθρωπότητα θα μπορέσει να ζήσει για άλλα 4 χρόνια το πολύ. Δεν ξέρουμε αν αυτό αληθεύει, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι πως το μέλι έχει και πολλές άλλες χρήσεις εκτός από την προφανή.

Ενυδατική κρέμα σώματος Αν συνηθίζετε να απλώνετε έτοιμες κρέμες του εμπορίου στο σώμα σας, τότε σίγουρα ξοδεύετε χρήματα που θα μπορούσατε να αποφύγετε και δεύτερον δεν δίνετε στο σώμα σας το καλύτερο που θα μπορούσατε να του προσφέρετε.

Για να φτιάξετε μια φυσική ενυδατική κρέμα σώματος πάρτε λίγο μέλι και ζεστάνετέ το. Μόλις γίνει υγρό προσθέστε μικρή ποσότητα από το το βότανο της επιλογής σας (λεβάντα, μέντα, δεντρολίβανο κλπ.). Βάλτε το μείγμα σε ένα βαζάκι και κλείστε το καλά. Αφήστε το έτσι για μια εβδομάδα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κανονικά.

Ενυδατικό χειλιών Για να ενυδατώνετε τα σκασμένα σας χείλη (πρόκειται για κάτι που είναι πιο συχνό τους χειμωνιάτικους μήνες) υπάρχει μια πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε.

Αναμείξτε σε ένα βαζάκι μέλι με λίγο ελαιόλαδο και βάλτε λίγο από το μείγμα στα χείλη σας. Θα δείτε πως σχεδόν αμέσως το σκάσιμο θα εξαφανιστεί.

Ενυδατικό μαλλιών Όπως κάνει καλό στην επιδερμίδα έτσι κάνει καλό και στα μαλλιά σας. Υπάρχουν άνθρωποι που το χρησιμοποιούν ως conditioner ανακατεύοντας 1/2 φλ. από αυτό με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Αφού δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, το απλώνετε στα μαλλιά σας και το αφήνετε εκεί για 15-20 λεπτά. Ξεπλένετε πολύ καλά και έπειτα λούζετε τα μαλλιά σας κανονικά. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη μάσκα 1 φορά την εβδομάδα για σούπερ ενυδατωμένα μαλλιά.

Επισπεύδει την επούλωση πληγών Αν έχετε κάποια πληγή τότε μπορείτε να βάλετε λίγο μέλι σε αυτήν και να την καλύψετε με μια γάζα. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε στην θεραπεία της καθώς το μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια (για να μην πούμε αιώνες) για τη θεραπεία τους.

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε (απλά συνεννοηθείτε με τον γιατρό σας και μην κάνετε τίποτε χωρίς τη συμβουλή του).

Άρθρο που χαρακτηρίστηκε ως επιστημονικής φαντασίας, όμως, κάποιοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα!

spirossoulis.com

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ