Ένας ένας Βγαίνουν από την Σκιά του Ουρανού και μας Απειλούν Μετεωρίτες Μεγαλύτεροι και από την Πυραμίδα του Χέοπα που είναι δυνητικά

Ένας ένας Βγαίνουν από την Σκιά του Ουρανού και μας Απειλούν Μετεωρίτες Μεγαλύτεροι και από την Πυραμίδα του Χέοπα που είναι δυνητικά “καταστροφείς πόλεων”

Αρχικά ήταν ο μετεωρίτης εκείνος που λέγεται ότι αφάνισε τους δεινόσαυρους. Στις αρχές του περασμένους αιώνα ήταν εκείνος στην Τουγκούσκα. Πιο πρόσφατα ο διαστημικός βράχος που εξερράγη στην ατμόσφαιρα κοντά στη ρωσική πόλη Chelyabinsk, το 2013.

Μόλις πριν μερικές εβδομάδες από αυτές τις γραμμές, ένας αστεροειδής μεγέθους «καταστροφέα πόλεων», όπως τον ονόμασαν, ο 2019 ΟΚ, πέρασε «ξυστά» από πάνω μας, σε μία απόσταση μικρότερη από το 1/5 της απόστασης Γης – Σελήνης.

Τώρα, ένας άλλος αστεροειδής, που ορίζεται από τους επιστήμονες ως “δυνητικά επικίνδυνος” και μεγαλύτερος από την πυραμίδα του Χέοπα, θα πλησιάσει στη Γη στα τέλη Αυγούστου, όπως αναφέρεται από τη NASA.

Αυτός ο αστεροειδής με την κωδική ονομασία 2019 OU1 έχει μια περίμετρο περίπου 160 μέτρων, δηλαδή, ακόμη μεγαλύτερη και από την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.

Στις 28 Αυγούστου, αυτό το διαστημικό αντικείμενο θα είναι 40 φορές πιο κοντά στον πλανήτη μας από τον πλανήτη Αφροδίτη. Προσεγγίζοντας τη Γη όσο το δυνατόν πιο κοντά σε περίπου ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα, οπότε και ο αστεροειδής θα αρχίσει να απομακρύνεται.

Πρόσφατα, ειδικοί από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) ενημέρωσαν τον κατάλογο αντικειμένων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανό κίνδυνο για τον πλανήτη μας.

Το επόμενο “δυνητικά επικίνδυνο” αντικείμενο είναι ο 2006QV89 και αναμένεται να μας “συναντήσει” στις 9 Σεπτεμβρίου 2019. Τώρα, αυτό το διαστημικό αντικείμενο βρίσκεται σε απόσταση 6,7 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη και είναι “μια στις επτά χιλιάδες” οι πιθανότητες μιας σύγκρουσης με τη Γη, σύμφωνα με τους επιστήμονες που προηγουμένως είχαν υπολογίσει. Αλλά για τον επόμενο είναι τρομακτικά μεγαλύτερες οι πιθανότητες.

Ο πρώτος στον κατάλογο δυνητικά επικίνδυνων αντικειμένων είναι ο αστεροειδής 2010RF12, ο οποίος, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα κινηθεί πιο κοντά στον πλανήτη μας στο σχετικά μακρινό 2095. Αυτό το αντικείμενο έχει πιθανότητες σύγκρουσης με τη Γη: μία στις 16 πιθανότητες, σύμφωνα με τον πίνακα κινδύνου σύγκρουσης αστεροειδών στη Γη που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος ESA – European Space Agency και αναδεικνύει η βρετανική thesun.co.uk

Ωστόσο, μέχρι τότε, οι αστρονόμοι μας δεν πρέπει να χαλαρώνουν, επειδή στο διάστημα υπάρχουν αντικείμενα που δεν έχουν βγει ακόμα από τις σκιές ώστε να γίνουν ορατοί από τους αστρονόμους.

Έχουν την τεχνολογία, ας μας παρέχουν και την ενημέρωση, εγκαίρως, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες η ανθρωπότητα ενημερώθηκε για ένα γεγονός μόνο μετά τη διέλευση ενός επικίνδυνου αντικειμένου.

diadrastika.com

loading...