Το Μήνυμα που Άφησε ο Albert Einstein για τους Ανθρώπους του Έτους 6939

Το Μήνυμα που Άφησε ο Albert Einstein για τους Ανθρώπους του Έτους 6939

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν χαρακτήρισε την ανθρωπότητα της εποχής του ως εξής: «Οι άνθρωποι που ζουν σε διαφορετικές χώρες σκοτώνουν ο ένας τον άλλον σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε και για αυτό το λόγο όποιος σκέφτεται για το μέλλον πρέπει να ζει με φόβο και τρόμο».

Αυτό το μήνυμα γράφτηκε από τον Αϊνστάιν για την ανθρωπότητα που θα ζούσε το 6939. Αλλά για ποιο λόγο συγκεκριμένα αυτή την χρονιά;

Ο επί των δημοσίων σχέσεων της Westinghouse Electric and Manufacturing Corporation κύριος G. Edwards Pendray, ενθουσιώδης των πυραύλων και συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, συνέλαβε την ιδέα μιας χρονοκάψουλας.

Μια χρονοκάψουλα είναι ένα αεροστεγές δοχείο που έχει κατασκευαστεί για να κρατά μηνύματα και αντικείμενα από το παρόν για να βρεθούν και να διαβαστούν από τις επόμενες γενιές.

Αυτή η κάψουλα που δημιουργήθηκε από το Pendray είχε προορισμό να θαφτεί για 5000 χρόνια, από το 1939 μέχρι το 6939 οπότε και θα ανοιγόταν.

Το Μήνυμα που Άφησε ο Albert Einstein για τους Ανθρώπους του Έτους 6939

Είχε μήκος 2,28 μέτρα, ζύγιζε 363 κιλά και είχε εσωτερική διάμετρο 16 εκατοστών. Η Westinghouse το ονόμασε Cupaloy, από τα υλικά που ήταν φτιαγμένη για να αντέχει στην διάβρωση.

Μέσα εκεί υπάρχουν δέκα εκατομμύρια λέξεις σε μικροφίλμ, πολλά άλλα, ενώ σε ορισμένους διανοούμενους και διασημότητες έδωσαν τη δυνατότητα να γράψουν μηνύματα στον πολιτισμό που θα ανοίξει την χρονοκάψουλα. Για παράδειγμα ο Thomas Mann έγραφε πικρά:

«Γνωρίζουμε τώρα ότι η ιδέα του μέλλοντος ως« καλύτερου κόσμου »ήταν μια πλάνη του δόγματος της προόδου».

Ο Albert Einstein άφησε το προαναφερθέν μήνυμα, του οποίου η πλήρης εκδοχή έχει ως εξής με την μετάφραση να ακολουθεί παρακάτω:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το Μήνυμα που Άφησε ο Albert Einstein για τους Ανθρώπους του Έτους 6939

Ζούμε σε μια εποχή πλούσια σε δημιουργική νοημοσύνη, των οποίων οι εκφράσεις πρέπει να αυξήσουν σημαντικά τη ζωή μας. Σήμερα διασχίζουμε τις θάλασσες χάρη στη δύναμη που αναπτύσσεται από τον άνθρωπο και χρησιμοποιούμε αυτή την ενέργεια για να ανακουφίσουμε την ανθρωπότητα από την εξαντλητική μυϊκή εργασία.

Έχουμε μάθει να πετάμε και είμαστε σε θέση να στέλνουμε μηνύματα και νέα χωρίς δυσκολία στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου, μέσω ηλεκτρικών κυμάτων.

Ωστόσο, η παραγωγή και η διανομή των αγαθών είναι εντελώς αποδιοργανωμένη, οπότε η πλειονότητα των πολιτών πρέπει να ζει φοβισμένη για τη δυνατότητα εξάλειψής τους από τον οικονομικό κύκλο και έτσι να υποφέρουν από την έλλειψη του αναγκαίου.

Επιπλέον, οι κάτοικοι διαφορετικών εθνών σκοτώνουν ο ένας τον άλλον σε τακτά χρονικά διαστήματα, Εξαιτίας αυτού, όλοι όσοι σκέφτονται για το μέλλον πρέπει να αισθάνονται φόβο και τρόμο.

Αυτή η ανωμαλία οφείλεται στο γεγονός ότι η νοημοσύνη και ο χαρακτήρας των μαζών είναι πολύ κατώτεροι της νοημοσύνης και του χαρακτήρα των λίγων που παράγουν κάτι πολύτιμο για την κοινότητα. Πιστεύω ότι οι επόμενοι θα διαβάσουν αυτές τις δηλώσεις με μια αίσθηση δικαιοσύνης και την ανάγκη για μια αλλαγή στην κατάσταση.

Το 1965 μια δεύτερη χρονοκάψουλα θάφτηκε δέκα μέτρα βόρεια από την αρχική. Και οι δύο κάψουλες είναι θαμμένες δεκαέξι μέτρα κάτω από το Flushing Meadows Park, το οποίο στεγάζει την έκθεση.

diadrastika.com