6 Όμορφα Λουλούδια που Κρύβουν Μηνύματα και τι σημαίνουν

[14/08/2019 - 14:33]

6 Όμορφα Λουλούδια που Κρύβουν Μηνύματα και τι σημαίνουν

Υπάρχουν πολλά λουλούδια στον κόσμο, που στην παρουσία τους κρύβουν μηνύματα, όπως για παράδειγμα ένα κόκκινο τριαντάφυλλο ή ο αριθμός τους σε ένα μπουκέτο συμβολίζει ένα μήνυμα από αυτόν που τα προσφέρει.

Ανάμεσα σε μία πληθώρα λουλουδιών αλλά και φυτών, διαλέξαμε τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά και σας παρουσιάζουμε το κρυφό τους μήνυμα, το οποίο ακόμα και στις μέρες μας μπορείτε να αξιοποιήσετε εφόσον ο παραλήπτης του γνωρίζει ή του εξηγήσετε τον κώδικα!-d-

Στα Βικτωριανά χρόνια οι άνθρωποι λάτρευαν να δημιουργούν ιστορίες γύρω από τα λουλούδια και κάθε λουλούδι αποκτούσε ένα κρυφό νόημα ανάλογα με το τι αντιπροσώπευε, όπως μαθαίνουμε από το spirossoulis.com

Διαβάστε επίσης: Φυτά για Μέσα στο Σπίτι μας που Προσφέρουν Οξυγόνο και Βελτιώνουν την Ποιότητα του Αέρα Ακόμα και στη Διάρκεια της Νύχτας

Καμέλια Η καμέλια είναι ένα πολύ όμορφο λουλούδι και για τους Βικτωριανούς σήμαινε «Το πεπρωμένο μου είναι στα χέρια σου». Φανταστείτε λοιπόν πόσο γλυκό και διαφορετικό θα ήταν να σας έδιναν ένα μπουκέτο με καμέλιες εκείνη την περίοδο. Ένα μπουκέτο με λουλούδια δεν ήταν ποτέ απλά ένα μπουκέτο.

Μοβ Υάκινθος Αν θέλατε εκείνα τα χρόνια να ζητήσετε από κάποιον συγνώμη τότε θα έπρεπε να πάρετε μαζί σας ένα μπουκέτο με μοβ υάκινθους καθώς αυτό το λουλούδι σήμαινε «Σε παρακαλώ συγχώρεσέ με».

Γαρύφαλλα Μπορεί στις μέρες μας τα γαρύφαλλα να έχουν λίγο άσχημη φήμη αλλά παλαιότερα αυτό δεν ίσχυε. Το λευκό γαρύφαλλο σήμαινε «γλυκιά και αγαπημένη», το ροζ σήμαινε «Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ». Τα δίχρωμα σήμαιναν «Δεν μπορώ να είμαι μαζί σου», ενώ τα κίτρινα σήμαιναν περιφρόνηση.

Ανεμώνη Η ανεμώνη πήρε το όνομά της από την ελληνική λέξη άνεμος και επί Βικτωριανών χρόνων χρησιμοποιούνταν για να δείξει εγκατάλειψη.

Ηλιοτρόπιο Σύμφωνα με έναν θρύλο που κυκλοφόρησε πριν πολλά χρόνια, όταν οι Ισπανοί έφτασαν για 1η φορά στην Αμερική “πέρασαν” τα φύλλα του ηλιοτρόπιου με χρυσάφι. Γι’αυτό λοιπόν το συγκεκριμένο λουλούδι ονομάστηκε «ψευδής πλούτος».

Χαμομήλι Σήμερα το χαμομήλι θεωρείται ένα αρκετά ήρεμο και χαλαρωτικό λουλούδι. Τον 19ο αιώνα όμως, το χαμομήλι έκρυβε το μήνυμα: «ενέργεια ακόμα και μέσα στις αντιξοότητες».

Το χαμομήλι είναι ένα λουλούδι που φέρνει ηρεμία και χαλάρωση.

Βρείτε ποιο κρυμμένο μήνυμα σας ταιριάζει ή ταιριάζει στην αγαπημένη σας και κάντε της δώρο μια όμορφη ανθοδέσμη εξηγώντας της σε μια κάρτα περισσότερες λεπτομέρειες για τα μηνύματά των λουλουδιών σας. Η σύντροφός σας θα ενθουσιαστεί με την ιδέα.

spirossoulis.com

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ