Η Πρώτη απόπειρα επικοινωνίας με τον Πλανήτη Άρη από την Γη

Η Πρώτη απόπειρα επικοινωνίας με τον Πλανήτη Άρη από την Γη

Τον Νοέμβριο του 1932, μια ομάδα Άγγλων επιστημόνων προετοίμαζε την πρώτη σοβαρή απόπειρα εκπομπής τηλεγραφικών σημάτων Μορς από την κορυφή Jungfrau των Ελβετικών Άλπεων.

Ήδη κατασκευαζόταν ένα τεράστιο μηχάνημα αποτελούμενο από τρεις μεγάλους προβολείς, οι οποίοι θα εξέπεμπαν ταυτοχρόνως προς τον πλανήτη Άρη τρεις ακτίνες φωτός συνολικής έντασης 15 δισεκατομμυρίων κεριών!

Διαβάστε επίσης: Βρέθηκε Μυστηριώδης Κώδικας Μορς στην Επιφάνεια του Πλανήτη Άρη;

Το καταπληκτικό αυτό τεχνητό φως, όμοιο του οποίου δεν είχε ξαναδεί ανθρώπινο μάτι, θα διένυε απόσταση 55 εκατομμυρίων χιλιομέτρων περίπου, προκειμένου να φτάσει μέχρι τον γειτονικό μας πλανήτη.

Ο Harry Price του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικών Ερευνών του Λονδίνου ήταν βέβαιος ότι τα σήματα θα έφταναν μέχρι τον Άρη και θα γίνονταν αντιληπτά από τους κατοίκους του, εάν φυσικά υφίσταντο και εκείνοι, με τη σειρά τους, θα προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να απαντήσουν, ώστε να δείξουν σημεία ζωής.

Διαβάστε επίσης: Μυστηριώδη Ραδιοτηλεγραφήματα από τον Πλανήτη Άρη

Ο Άγγλος επιστήμονας πρόσθετε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα ανέμεναν εναγωνίως την προσδοκώμενη ανταπόκριση στο κάλεσμά τους από τους πιθανούς κατοίκους του Κόκκινου Πλανήτη, παραμένοντας στην ελβετική κορυφή των Άλπεων, Jungfrau.

Εν τω μεταξύ, όλα τα τηλεσκόπια των μεγάλων αστεροσκοπείων παγκοσμίως θα ήταν στραμμένα προς τον Άρη από την έναρξη του μεγαλεπήβολου αυτού πειράματος.

Διαβάστε επίσης: Ο Στρατηγός Stubblebine Αποκαλύπτει Τι Υπάρχει στον Πλανήτη Άρη

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 09/11/1932…

strangepress.gr

loading...