Ψαράς έπιασε ένα

Ψαράς έπιασε ένα “μεταλλαγμένο” ψάρι σε λίμνη των ΗΠΑ και οι θεωρίες φουντώνουν

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όταν συμβαίνουν παράξενα πράγματα στους ωκεανούς, στις λίμνες ή στα ποτάμια, μετά από λίγο καιρό – ανάλογα με το πόσο γρήγορα διαδίδονται τα νέα – γίνονται θρύλοι.

Οι φήμες σε συνδυασμό με την φαντασία δημιουργούν νέα γεγονότα που γίνονται θαυμάσιες μυθοπλασίες, που με τη σειρά τους οδηγούν στη γέννηση θεωριών συνωμοσίας για το τι κρύβουν τα νερά μας.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πώς οι θρύλοι για τα περίεργα υδρόβια τέρατα γίνονται πραγματικότητα, όπως πιθανότατα αυτό που ψάρεψε ένας ψαράς, οπότε και θα μπορούσε με ευκολία να διατηρήσει την πεποίθηση ότι θρυλικά πλάσματα κατοικούν σε κάποιες από τις λίμνες ή τους ωκεανούς μας.

Ο Debbie Geddes απολάμβανε μια ημέρα υπέροχη μέρα ψαρέματος στη λίμνη Champlain, στο Plattsburgh της Νέας Υόρκης, όταν έπιασε κάτι που δεν είχε δει ποτέ ξανά, μια παράξενη και πολύ ιδιόμορφη πέστροφα λίμνης, με δύο στόματα!

Όταν δημοσίευσε φωτογραφίες του παράξενου πλάσματος στο Facebook, αυτές έγιναν viral, με εκατοντάδες χρήστες να προσφέρουν θεωρίες για το πώς ένα ψάρι μπορεί να έχει δύο στόματα.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Δύο στόματα. Και όμως, αυτό το ψάρι ήταν απόλυτα υγιές. Πολύ εντυπωσιακό. Γρήγορα πήραμε μερικές φωτογραφίες.”

Ο συνεργάτης του, Adam Facteau, είδε τις φωτογραφίες και τις δημοσίευσε στη σελίδα Facebook του αλιευτικού ομίλου Knotty Boys Fishing και από τότε έχουν μοιραστεί χιλιάδες φορές.

“Δεν μπορώ να πιστέψω όλη την προσοχή που τράβηξαν (οι φωτογραφίες)”, είπε ο Geddes. “Οι απαντήσεις και οι θεωρίες του κόσμου είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Προσωπικά, πιστεύω ότι προκλήθηκε από έναν προηγούμενο τραυματισμό, πιθανότατα από έναν άλλο ψαρά».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μεταξύ αυτών των θεωριών ήταν εκείνοι που δήλωσαν ότι το ψάρι ήταν μεταλλαγμένο, ότι υπέστη μία μετάλλαξη που θα μπορούσε να προκληθεί από ελάττωμα ή μόλυνση από τη μέρα που γεννήθηκε το παράξενο ψάρι. Ορισμένοι μάλιστα πρότειναν ότι θα μπορούσε να σχετίζεται με το Champy, ένα μυθικό τέρας που πιστεύεται ότι κατοικεί στη λίμνη Champlain.

Ωστόσο, η πραγματική αιτία θα μπορούσε να είναι λίγο πιο προσγειωμένη καθώς κάποιοι επιστήμονες υποστήριξαν ότι πρόκειται για σκισμένους μύες και δέρμα.

“Όλα τα ψάρια έχουν, πίσω από τα σαγόνια τους, ένα σύνολο αψίδων και υαλώδους αψίδας “, δήλωσε στη Βρετανική εφημερίδα The Independent ο δρ Ralf Britz, ερευνητής ιχθύων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο.

“Αυτό που φαίνεται να έχει συμβεί σε αυτό το ψάρι, είτε λόγω συγγενούς ελαττώματος είτε πιθανότατα λόγω τραυματισμού, κάποια στιγμή, είναι ότι το δέρμα και ο μύες που καλύπτουν αυτές τις καμάρες και τις συνδέει με την κάτω γνάθο χάθηκε και άφησε εκτεθειμένη τη σκελετική δομή. Φαίνεται ασυνήθιστο, αλλά αυτό θα μπορούσε να συμβεί”

Για κάποιους άλλους είναι μια δυσπλασία, ενώ για άλλους μια απόδειξη της ύπαρξης των περίεργων πλασμάτων που ζουν στα νερά.

Όποια και αν είναι η απάντηση, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι είναι αναμφισβήτητα μια πραγματικά πολύ περίεργη ψαριά και τέτοιες δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά.

diadrastika.com