Τρίγωνο των Βερμούδων: Επιστήμονες λύνουν το μισό μυστήριο για τις μυστηριώδες εξαφανίσεις

[23/08/2019 - 09:27]

Τρίγωνο των Βερμούδων: Επιστήμονες λύνουν το μισό μυστήριο για τις μυστηριώδες εξαφανίσεις

Το Τρίγωνο των Βερμούδων έχει δώσει τροφή για πολλά σενάρια υποθέσεων, μυθιστορημάτων, ταινιών επιστημονικής φαντασίας και θρίλερ, αλλά και ερευνών από επιστήμονες που προσπαθούν να βρουν τι συμβαίνει με διάφορες εξαφανίσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί.-d-

Το Τρίγωνο των Βερμούδων, όπως ονομάζεται η θαλάσσια περιοχή του Ατλαντικού Ωκεανού μεταξύ της Φλόριντα, του Πουέρτο Ρίκο και των Βερμούδων Νήσων, για πολλά χρόνια φέρει τον τίτλο της πιο μυστηριώδους θάλασσας του κόσμου.

Στην περιοχή αυτή, η οποία άλλωστε δε διαφέρει επιφανειακώς από κανένα άλλο τμήμα των ωκεανών, έχουν εξαφανιστεί κατά καιρούς, με ανεξήγητο και αινιγματικό τρόπο, μεγάλα επιβατηγά πλοία, εμπορικά σκάφη, κότερα αναψυχής και αεροπλάνα, δίχως να επικρατεί θαλασσοταραχή ή δίχως να προσκρούουν τα θαλάσσια μέσα σε υφάλους.

Στα μέσα του 1971, το μυστήριο ανέλαβε να διαλευκάνει μια ομάδα επιστημόνων του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ωκεανογραφικών Μελετών. Η ομάδα αυτή, υπό την καθοδήγηση του Δόκτορα John Cooper, επιβιβάστηκε σε ειδικό ωκεανογραφικό σκάφος και διέπλευσε επανειλημμένως το περιβόητο Τρίγωνο των Βερμούδων.

Μετά από επισταμένες παρατηρήσεις και καταγραφές, οι ωκεανογράφοι κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα σχετικά με τα αίτια των μυστηριωδών εξαφανίσεων και ναυαγίων:

Οι Βερμούδες Νήσοι φαίνεται ότι αποτελούν τις κορυφές ενός τεράστιου όρους, το οποίο είχε υποστεί ολική καθίζηση πριν από περίπου πέντε εκατομμύρια χρόνια. Αποτέλεσμα τούτου είναι ότι κάτω από την ήρεμη επιφάνεια της θάλασσας δημιουργούνται πανίσχυρα ρεύματα, τα οποία ακολουθούν τις πλαγιές του υποθαλάσσιου όρους, ούτως ώστε να παρασύρουν τα ανύποπτα διερχόμενα πλωτά σκάφη.

Κι αν αυτή η θεωρία μοιάζει να ευσταθεί επιστημονικώς, εν τούτοις δε φαίνεται να καταυγάζει πλήρως το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων, μιας και αδυνατεί να εξηγήσει τι έχει συμβεί με τα εξαφανισμένα αεροπλάνα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 17/09/1971…

strangepress.gr

Διαβάστε τη συνέχεια

loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ